Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lesz egy programból...

Hogyan lesz egy programból 3D-s grafikus program?

Figyelt kérdés

Például ebből a C programból, hogyan lesz grafikus a program:

int main(){

printf("Hello World!\n");

return 0;

}

2022. nov. 14. 14:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
23%

10, tudod, a game engine és a 3D engine, az kettő.

Ezen túl, az nem 3D programozás, hogy egy mások által felépített eszközt mocorgat valaki. Már pedig itt a kérdés erre irányul, ha jól értem.

Még annyit, hogy szerintem, az, aki nem képes egy nyomorult kocka perspektivikus projekciójára, az inkább azzal foglalkozzon, hogy megtanulja azt a rengeteget, amit még nem tud. Persze ha amatőr, akkor azt csinál, amit akar, bár, a unity használata őt sem teszi 3D programozóvá.

2022. nov. 15. 13:52
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

#11 - Ez elég elitista hozzáállás. Igen, annak idején hobbiból én is irkáltam 3D wireframe renderelős cuccot MS-DOS-ra (még a vonalrajzoló függvényt is magam írtam), de "aki nem képes egy nyomorult kocka perspektivikus projekciójára", az még lehet elég kreatív ahhoz, hogy ha túllendül a kezdeti nehézségeken, akkor összerámol egy sikeres játékot.

15+ éves szakmai (fejlesztői) tapasztalattal úgy látom, hogy az ilyen kérdések mögött mindig valamilyen konkrét fejlesztési cél van. A kérdező vagy egyszerűen kíváncsi arra, hogyan születik a 3D-s alkalmazás (ez esetben még az első válaszadó a legrelevánsabb), vagy effektíve van egy ötlete, amit meg akar valósítani, ebben az esetben meg egyszerűen arrogancia leültetni azzal, hogy előbb matekozzá' kiscsíra, aztán majd esetleg rendes számítógép elé is engedünk leülni.

Úgyhogy mielőtt nekiállítjuk magas matekot és rendszerprogramozást tanítani, adjuk meg a kérdezőnek a lehetőséget, hogy hamar csináljon valami látványosat, legyen sikerélménye, és érezzen rá, hogy milyen irányba akar menni. Aztán majd úgyis feltesz pontosabb kérdést, és akkor elő lehet venni a domain specifikus tudást.

2022. nov. 15. 14:24
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
12 Te nagyon jó fej egy programozó lehetsz :)
2022. nov. 19. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!