Megéri kezdőként Javáról Kotlinra váltani?
A kezdőt úgy értem, hogy van már 1 év munkatapasztalat és webes backend fejlesztő akar maradni az illető.
Java állásokkal tele van az internet, de ahogy rákeresek a Kotlinra azt látom, csak 1-1 és azok is mind Adroiddal kapcsolatos. Tehát mondjuk Springes állások közül egyet sem. Pedig tudom, hogy van kb 2-3 cég itthon, akik használják, de kb ennyi.
Félek ha most "átképzem magam", akkor a jövőben kevesebb lehetőségem lesz a váltásra és nyílván nem a nyelv a legfotnosabb, de egy tapasztalt fejlesztőnél fontos az adott nyelvben a rutin és így ha egyszer vissza kell váltani Javára, akkor nem hiszem, hogy olyan jó lennék, mintha mindvégig azzal foglalkoztam volna. Tehát karrier szempontjából egy visszalépés lenne.
A java is folyamatosan fejlődik, így nem is egy elavult nyelvről beszélünk, ezért nem egyértelmű a jövőben a Kotlin térhódítása.
Erről a témáról mit gondoltok?
Érdemes ismerni, de Spring mellet a Kotlin és a Java oda-vissza kompatibilis, plusz vegyíteni is tudod. (Azaz kotlin alapú libet dependálsz Javas projektbe vagy fordítva. Működik.)
De számos olyan pozícióvan pl. Telekom HU is ilyen, hogy Java-ként hirdetik, de Kotlint tolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!