Melyik program nyelvet érdemes kezdőként elkezdeni tanulni ?
Őszinte leszek veled. Tökmindegy. És ezt most komolyan mondom. Akármelyik nyelvet választod ugyanis, az lesz a lényeg, hogy magára a programozás logikájára ráálljon az agyad. Ehhez pedig unalmas "fekete képernyőn fehér betűk" programokat fogsz csinálni, miközben álmodozni fogsz arról, hogy amúgy milyen szép grafikájú programok vannak a világon... én meg csak ezt a sz_rt tudom csak megalkotni. De ez így teljesen rendben van és ne szegje a kedved! Ez azért van így, mert ez a "fekete képernyőn fehér szöveg" jellegű programok készítetőek el a legegyszerűbben, és nem fogja elvinni a figyelmedet az, hogy "ide ez a zöld szín talán nem is illik".
Specializálódni pedig ráérsz majd akkor, amikor már ismerni fogsz olyan fogalmakat, mint például:
- utasítás
- kifejezések és adattípusok
- vezérlési szerkezetek
- függvények, eljárások
- objektum-orientált programozás
stb.
Erre pedig bármely modern nyelv alkalmas.
Ajánlom figyelmedbe a Ring programozási nyelvet, amelyet 5 éve kezdtek el fejleszteni, egyszerú a szintakszisa.
Egy fügvvény, mely eldönti, hogy egy szám prím-e.
func isPrime(num)
if (num % 2 = 0) and (num != 2) return 0 ok
for i = 2 to sqrt(num)
if (num % i = 0) return 0 ok
next
return 1
endfunc
see isPrime(9) + nl
Mindegy.
BME-VIK Mérnökinformatikus képzésen kb 10 nyelven kellett valamit alkotnom és csak a végére jöttem rá mi akarok lenni.
Szerintem ez nem úgy működik, hogy valaki eldönti, hogy "Android fejlesztő akarod lenni", így egyből elkezdi a Javát tolni, majd a Kotlint stb...
Inkább az a jó megközelítés, hogy mindenbe picit belekostolsz, ami érdekel és szép lassan kialakul, hogy mi is az amiben igazán el akarsz méllyedni.
Tehát tanuld most azt ami a legelérhetőbb számodra.
Mondjuk ez lehet python, mert az kezdő barát.
Ezt a kérdést másodpercenként 100x teszik fel a neten
Én biztosan a Google keresővel ismerkednék meg programozás előtt :)
Mivel semmi extra megkötést nem adtál meg ezért már legalább 10^64 választ lehet találni a kérdésedre.
A Rosetta Code-n 845 programozási nyelv található, azok közü tudsz választani:
Különböző programok megvalósításai találhatók ott, azok alapján el tudod dönteni, melyiknek a szintakszisa tetszik neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!