Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell a for ciklus? (c nyelv)

Hogy kell a for ciklus? (c nyelv)

Figyelt kérdés

az van hogy a for ciklus az akkor kell ha valamit tudunk hogy hányszor fogjuk csinálni azaz hogy valamit annyiszor csinálmeg ahányszor akarjuk

ezt hogy kell??

mert nekem az hogy:kifejezés1;k2;k3;nem sokat mond!!

hogy kell mejik adja meg azt hogy hányszor csináljon valamit meg???

mert a pascalban ott alapból megvan hogy 1 to 10 1 től tízig az megy is de itt??

2010. szept. 28. 20:25
 1/5 Alastor22 ***** válasza:
2010. szept. 28. 20:32
 2/5 anonim ***** válasza:
for(int i = 0; i < 10; i++) művelet;
2010. szept. 28. 20:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Talán ha utánaolvasnál...

Amúgy meg a C-s for ciklus az teljesen más, mint a pascalos, a pascal fogja a kezed és vezet. A C meg nem. Valahogy úgy kell elképzelni, hogy a

for(k1;k2;k3)

utasítás;

úgy fordul, hogy

k1;

amíg k2 igaz (azaz nem-0 értéket ad): utasítás; k3;

2010. szept. 28. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Még csak annyit a másodiknak, hogy az ANSI C ezt nem támogassa, mármint a változó deklarálását a for-ban...
2010. szept. 28. 21:28
 5/5 A kérdező kommentje:

áá akkor:

k1= változó

k2=végulis ez adja meg hogy mennyiser legyen mert i<10

akkor addig csinálja amíg i nem nagyobb mint 10k3= lépteti a változót eggyel feljebb amíg el nem éer a tízhez és akkor ...

:):):):) most értettem meg amíg csak egyedul olvasgattam nem ment ez fura:) köszike!!!!!!!

2010. szept. 29. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!