Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezért az IT tudásért/tapasztal...

Ezért az IT tudásért/tapasztalatért mennyi nettó bér lenne reális egy kisebb KKV-nál 2023-tól?

Figyelt kérdés

Kb. 5 éve kezdtem el foglalkozni a programozással/tanulni, először JAVA alapokat tanulgattam, utána a Python alapokat tanultam meg, pár apró amatőr projektet is készítettem saját célra, abból 1 már picit komolyabb is lett, egy alhálózat számítós/átváltós asztali alkalmazás.

Elvégeztem egy 2 éves Szoftverfejlesztői OKJ-t is, ahol szakdolgozatra egy álláskeresős asztali appot csináltam python alapokon, utána elvégeztem egy Junior Frontend fejlesztő képzést a Training360-nál, majd később egy Fullstack API fejlesztő ráépülőt is NodeJS alapokon, végig gyakorlóprojektekkel.

Tehát, ami releváns tapasztalat az legalább 1 év tanulmányi tapasztalat Frontend Angularral + utána 1 évet dolgoztam szintén Angularral, közben megtanultam a Reactet + React Native-et alapszinten kb fél év alatt, 1-1 CRUD projektet készítettem velük, ahol a backend API NodeJS/Nest.js + MongoDB, amit szintén én készítettem el.

Nálam okosabb emberek "áraztak be" már kb 1 évvel ezelőtt is már medior szintre (Angular tudásból), de most már talán beérett ez a dolog.

2023-tól mennyi lenne az a nettó bér egy átlagos kisebb KKV-nál ami nem is alulfizetett és nem is a valóságtól elrugaszkodott bérezés lenne? Szóval amit mindenképpen elkérhetnék egy főállású 8 órás melóért. Annyi hogy az angol tudásom csak dokumentum olvasási szinten és programozói szinten van, szóbeli/kommunikációs angolom gyenge, de ugye ez KKV-knál alapból nem annyira fontos.

2022. okt. 31. 16:39
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
57%

"Aha, tehát szerinted semmit nem számít az, ha valaki önállóan projekteket gyárt, vagy hétről hétre megold egy közepesen nehéz feladatot hónapokon keresztül..."

Pontosan, a senioritási szinted besorolása független attól, hogy mennyi hobbiprojektet csinálsz... ez például olyan mintha pedagógusként gyerekeket korrepetálnál de nem dolgoznál hivatalosan tanárként, akkor sem fognak magasabb kategóriába sorolni ha egy idő után elmész dolgozni egy iskolába, csak a hivatalos munkával eltöltött idő után.

Szóval teljesen mindegy te mennyit programozol szabadidődben, esetleg a tudásod bővül de a senioritási szintedet emiatt egy cég sem fogja megemelni

2022. nov. 2. 14:46
 42/49 anonim ***** válasza:
57%

Ha valaki elvégez egy BSc+MSc kombót, akkor ő is fél évtizede foglalkozik programozással, viszont ugyanúgy junior lesz.

Sőt, van ahol már középiskolában oktatnak programozást, vagyis akár közel egy évtizednyi programozás lehet mögötte, mégis junior lesz.

2022. nov. 2. 14:51
 43/49 anonim ***** válasza:
57%

Azért elég ironikus, hogy egy semmit nem érő OKJ-ra vergődsz és pár otthoni projektre és szerinted ezzel vagy átlag feletti... Még azt megérteném ha kitűnő diplomád lenne mondjuk az MIT-ról, publikációk sorozatát adtad volna ki magas impaktfaktorú folyóiratokba, komoly h-indexed lenne és nemzetközi hivatkozásaid, kutatóintézetek által finanszírozott projektekhez fejlesztettél volna frameworkot és nyertél volna több Hackathlont, hogy esetleg mediornak gondolnád magadat ipari munkatapasztalat nélkül...

Halkan megsúgom, hogy a jelenlegi teljesítményeddel egy komolyabb multinál ha JUNIOR pozira jelentkeznél már a HR-es ott dobná a kukába a CV-det, hogy nincs diplomád, az interjúig el sem jutnál, nemhogy a felvételig. De jelentkezz nyugodtan medior pozira max okozol egy kiadós nevetést annak aki elolvassa az önéletrajzodat.

2022. nov. 2. 17:41
 44/49 anonim ***** válasza:
82%
Srácok és lányok! Nem kell ezen ennyit vitatkozni. Döntse el a piac a kérdést. Ha kérdező megkapja a millió feletti bért, akkor én boldogan elkönyvelem mediornak és átlag felettinek.
2022. nov. 2. 19:23
 45/49 A kérdező kommentje:

#44 Igazad van :)

Annyi, hogy kérni nem fogok millió feletti bért (persze ha adják, nem fogom visszautasítani ;)) Én már br. 600-700 között ha megkapom, boldog ember leszek, ugyanis kb ennyi kell ahhoz, hogy az életem következő fázisába tudjak lépni, ami számomra mindenképpen előrelépés lenne.

Ami pedig az "átlagot" illeti, hidd csak el, hogy nagyon sok az ostoba "programozó", nem kell messzire menni, láttam a képzéseken a többieket, hogy kik kaptak papírt, és láttam azóta hányan helyezkedtek el, és hallottam azt is, hogy ahová én jelentkeztem állásra (ahol most is vagyok), hány sikertelen interjú volt az enyémen kívül erre a pozícióra. Szóval nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy lássam, hogy hol is van az az "átlag". És ezt a szintet túlszárnyalni nem túl nehéz...

2022. nov. 2. 19:57
 46/49 anonim ***** válasza:
68%
#45 te a legaljat latod kkv-nal, nem az atlagot.
2022. nov. 2. 20:40
 47/49 anonim ***** válasza:
60%
Jogos, én a saját ismerőseim és évfolyamtársaim átlagát vettem.
2022. nov. 2. 20:41
 48/49 anonim ***** válasza:
15%

#45 Hű, téged aztán jól meg lehet vezetni. :D Azért mondják el, hogy milyen sokan buktak el előtted a felvételin, hogy bepalizzanak. Semmilyen jelentése nincsen. Mi is sok mindenkit utasítunk el, mire valaki bejut a céghez, de nem azért, mert nem tudja megoldani a feladatokat, hanem mert a személyével vagy a fizetésigényével vannak gondjaink. Volt olyan, hogy sok éves együttműködésben voltunk egy külsős emberrel, aki jött volna át hozzánk, de elutasítottuk, mert szimplán nem volt szükségünk rá. Egyszerűen nem volt olyan és annyi állandó munkánk, ami a tudásszintjét kívánta volna 5*8 órában.

Ezek után te ebből levonod, hogy az átlag mennyire gyenge szakmailag...

2022. nov. 2. 20:51
 49/49 anonim ***** válasza:
31%

Az átlag már rég egyetemi szint, mivel a legtöbb ember onnan jön ki.

Az OKJ és egyéb bootcamp-ek rég átlag alatti teljesítmények.

És igen, felveszik ezeket az embereket is, csak az olyan minőségű munkát is fog végezni.

2022. nov. 3. 07:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!