Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezért az IT tudásért/tapasztal...

Ezért az IT tudásért/tapasztalatért mennyi nettó bér lenne reális egy kisebb KKV-nál 2023-tól?

Figyelt kérdés

Kb. 5 éve kezdtem el foglalkozni a programozással/tanulni, először JAVA alapokat tanulgattam, utána a Python alapokat tanultam meg, pár apró amatőr projektet is készítettem saját célra, abból 1 már picit komolyabb is lett, egy alhálózat számítós/átváltós asztali alkalmazás.

Elvégeztem egy 2 éves Szoftverfejlesztői OKJ-t is, ahol szakdolgozatra egy álláskeresős asztali appot csináltam python alapokon, utána elvégeztem egy Junior Frontend fejlesztő képzést a Training360-nál, majd később egy Fullstack API fejlesztő ráépülőt is NodeJS alapokon, végig gyakorlóprojektekkel.

Tehát, ami releváns tapasztalat az legalább 1 év tanulmányi tapasztalat Frontend Angularral + utána 1 évet dolgoztam szintén Angularral, közben megtanultam a Reactet + React Native-et alapszinten kb fél év alatt, 1-1 CRUD projektet készítettem velük, ahol a backend API NodeJS/Nest.js + MongoDB, amit szintén én készítettem el.

Nálam okosabb emberek "áraztak be" már kb 1 évvel ezelőtt is már medior szintre (Angular tudásból), de most már talán beérett ez a dolog.

2023-tól mennyi lenne az a nettó bér egy átlagos kisebb KKV-nál ami nem is alulfizetett és nem is a valóságtól elrugaszkodott bérezés lenne? Szóval amit mindenképpen elkérhetnék egy főállású 8 órás melóért. Annyi hogy az angol tudásom csak dokumentum olvasási szinten és programozói szinten van, szóbeli/kommunikációs angolom gyenge, de ugye ez KKV-knál alapból nem annyira fontos.

2022. okt. 31. 16:39
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
15%

"Igen, nincs semmilyen papírom, extrám, csak 1 OKJ-m, meg 2 IKK-m, meg egy középfokú nyelvvizsgám, meg pár személyes projekt, amit összeraktam magamtól, de igazad van, ez semmi :)"

-Ez valóban semmi az IT világában, főleg medior pozícióhoz

-Egyébként ha 1 éve dolgozol a cégnél X bérért akkor mire föl kapnál olyan húdejó ajánlatot? Örülj neki, ha dobnak 10%-ot a jelenlegi béredre és jobban jársz ha maradsz a tapasztalatszerzés miatt, mert ha a "komolyabb" referenciamunkád egy alhálózatszámítós alkalmazás, aminek a logic rétegét meg lehet írni 50 sor kódból fél óra alatt azért nem mondanám, hogy olyan magas szinten vagy.

-Aki a junior bérsávokat linkelgetik bruttó 800k-1M között nekik üzenem: ezt a bért jobb nemzetközi multik adják meg olyan junioroknak akik rendelkeznek minimum egy BSc informatikus diplomával és felsőfokú nyelvvizsgával. Egy magyar KKV ennek kb. jó ha a felét fogja megadni egy juniornak OKJ-ra és középfokú nyelvvizsgára.

2022. okt. 31. 23:37
 22/49 anonim ***** válasza:
17%
#20 Ezt mond annak, aki végigsz.pta az egyetemet, ne adj isten még MSc-t is kijárta és utána a bér alját akarják odaadni neki, mert nem a papír számít alapon. Igen, van ilyen.
2022. okt. 31. 23:43
 23/49 A kérdező kommentje:

#21:

[link]

"Milyen cégek adatait vesszük figyelembe?

Azoknak a cégeknek az adataival dolgozunk, akik partnereink. Megtalálhatóak közöttük a legnagyobb multi vállalatok, nagyvállalatok és KKV-k is vegyesen. Úgy gondoljuk, hogy kellően széles ügyfélbázis adatai kerülnek feldolgozásra, hiszen egyidejűleg általában közel 100 céggel dolgozunk valamilyen formában."

Ezek juniorokat keresnek, nem Chuck Norrisokat, akik mindenhez IS értenek.

Az pedig, hogy neked 50 sorból megvan egy alhálózatszámítós app, ahhoz gratulálok. Én Pythonban kb 1500 sorból hoztam össze, de nem vagyok olyan szuperprofi mint Te, nekem sajnos nincsen 400-as IQ-m meg 8 diplomám mint neked :( És nem dolgoztam évekig a Google-nél meg a Microsoft-nál mint Te. De legalább igényesen kidolgoztam grafikus környezetben, és az alhálózat számítás mellett tud pár extrát is.

Értem én, hogy a magadfajták szemével, akinek nincs diplomája és felsőfokú angolja, az kb genetikai hulladék, és takarodjanak ebből a világból. De sajnos mi is itt élünk-e Földön, ez a rossz hírem. És tudom, hogy ti egy tál levest adnátok nekünk egy havi munkáért, de nézd meg azokat, akik semmilyen iskolai végzettséggel, semmilyen munkatapasztalattal, semmilyen nyelvtudással nem rendelkeznek, és egy multinál összeszerelő vagy csomagoló állásban nettó 300-400 ezret simán hazavisznek, mert bőven van ilyen is.

2022. nov. 1. 05:15
 24/49 A kérdező kommentje:

#21: Meg egyáltalán egy Frontendesnek minek diploma? Mit tud hozzátenni egy analízis, egy diszkrét matek vagy egy lineáris algebra egy Angular fejlesztéshez?

Jobban fogod megírni az SCSS-t? Netán szebb lesz tőle a webalkalmazás header-je? Vagy jobban fogod használni az ES6-os Javascript szabvány újdonságait? Vagy jobban fogsz megírni egy service-t, amiben API hívások vannak?

Értem én, hogy ti "5 diplomás szakértők" ezt is professzionálisan megmagyarázzátok, de azért lássuk be, elég izzadságszagú ez, nem gondoljátok?

2022. nov. 1. 05:31
 25/49 anonim ***** válasza:
75%
A 21-esnek üzenem csukott szemmel is lehet járni, csak úgy az ember pofára fog esni. Ne 2020-as béreket nézzél öreg, szerezz be 2022-es statisztikákat.
2022. nov. 1. 08:21
 26/49 anonim ***** válasza:
64%

Nem a kérdésre válaszolok, de annyira szeretem, hogy van sok szájkaratés itt GYÍK-on. :) Tipikus azaz eset, hogy "Ha nekem nem volt jó, akkor másnak is legyen szar" hozzáállás. Egyes emberek nem jönnek rá, hogy mennyire alacsony szinten űzik az ipart, miközben azt hiszik magukról, hogy hú-de-jó-vagyok. Másik kedvencem, mikor múlt évtizedben ragadtak.

Tipikus viselkedés a túlzott önbizalom amit a "Dunning-Kruger hatás" tök jól leír. Jó kis post: [link]

Aztán aki elérte a "hülyeség hegye" csúcspontját ide jön csapatni... :D Ekkor szoktam jókat mosolyogni, mert látni, hogy tömegével pontozzák le a relatív jó válaszokat is.

Ezek azok az emberek, akikkel nem is szoktam foglalkozni, mert szakmailag előbb vagy utóbb, úgy is beleesik a "kétségbeesés völgy"-be és rájön mennyire hülye, ha menet közben fel nem adja.

Meg az IT világ a tudás megosztáson alapszik (fórumok, Stackoverflow, GitHub, ...). Attól, hogy valaki tanul valamit, és fikázza a másikat, nem fog fejlődni semerre, mert nem fogja észrevenni a saját hibáit sem amiket fejleszthetne.

Költői: Mik a hibáid vagy hiányosságaid?

A nagy arcú ember, úgyis sértőnek fogja vélni a kérdést és kitérő választ ad vagy ellen-támad.

2022. nov. 1. 09:29
 27/49 A kérdező kommentje:
#25: Na igen, bár az én esetemben már inkább a 2023-as lesz a meghatározó.
2022. nov. 1. 09:58
 28/49 anonim ***** válasza:
70%

Kedves #26-os válaszoló.

Ezt a Dunning-Kruger marhaságot honnan ránottad elő? A hülyeség hegyén találtad? :)

A görbét amit online az orrod alá nyomnak, hogy "Dunning-Kruger hatás" az errősen félreértelmezi az eredeti tanulmányt: [link]

Egyébként itt van az eredeti research paper ha érdekel: [link]

[link]

2022. nov. 1. 10:43
 29/49 anonim ***** válasza:
23%

#28 ebben igazad van, amennyiben van tétje vagy önmagukat véleményezik. Tehát kontextus függő.

De! Ha nincs tétje és önvéleményezés benne azaz visszacsatolás, akkor már is nem igaz, és kezdetét veszi a szájkarate, farkam nagyobb szituáció és esélyed sincs meggyőzni az ellenkezőjéről, mert nincs rá platform.

2022. nov. 1. 11:41
 30/49 anonim ***** válasza:
79%

"#21: Meg egyáltalán egy Frontendesnek minek diploma? Mit tud hozzátenni egy analízis, egy diszkrét matek vagy egy lineáris algebra egy Angular fejlesztéshez?"

A legtöbb fejlesztő nem fog használni mindent amit az egyetemen tanult. Az egyetemeknek nem is célja, hogy Angular, Java Spring, stb. fejlesztőket képezzen. Mivel a szoftverfejlesztés nem szabályozott szakma nincs is szükség diplomára a munkavégzéshez, de a cégek megkövetelhetik ha úgy akarják.

Egyébként egyre komplexebb szoftverek jelennek meg a böngészőkben is. WebGL, webassembly stb. Szerintem ez még mind frontend.

2022. nov. 1. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!