Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A mai gépek miért nem tudnak...

A mai gépek miért nem tudnak a másodperc tört része alatt 0..2147483647 értékig elszámolni?

Figyelt kérdés

Nekem fura az, hogy nem tudják ezt a műveletet a másodperc tört része alatt végrehajtani a mai gépek.

Bár Ryzen 7 vagy Core i7 esetén nem próbáltam, Ryzen 5 3600 gépen igen és meglepő a 3-4 másodperc, ami e művelethez kell.

Esetleg párhuzamosítani kellene processzormagonként az ilyen bonyolult műveleteket? (mondjuk ahhoz nem mintha értenék).

Miért lehetséges ez?

2022. okt. 2. 08:14
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
79%

Mi a marhaság? hogy kevesebb utaítás kevesebb idő alatt fut le?

Kipróbáltam egy online assemblerben és igazam volt.., bár elég nagy a szórás, de a sima inc-cmp-jump loop kb 1-1.5 mp alatt futot le, ha 8 inc-et raktam egymás után, és csak ez után ugrott vissza, akkor 0.7-0.9 sec körül volt...

Amúgy egy fordító valószínűleg kipotimalizálja az egész ciklust, ha mást sem csinál, csak számol... De hát a kérdésben a számolás sebessége volt a kérdés... a jump az csak egy szükséges rossz, hiszen nem írhatsz 2 milliárd jmp-ot egymás után... illetve írhatsz, de fél másodperc alatt nem fogod beolvasni SSDről sem...

2022. okt. 4. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!