A mai gépek miért nem tudnak a másodperc tört része alatt 0..2147483647 értékig elszámolni?
Nekem fura az, hogy nem tudják ezt a műveletet a másodperc tört része alatt végrehajtani a mai gépek.
Bár Ryzen 7 vagy Core i7 esetén nem próbáltam, Ryzen 5 3600 gépen igen és meglepő a 3-4 másodperc, ami e művelethez kell.
Esetleg párhuzamosítani kellene processzormagonként az ilyen bonyolult műveleteket? (mondjuk ahhoz nem mintha értenék).
Miért lehetséges ez?
A konkrétum nélküli válaszok is elég erős ismerethiányt sejtetnek.
A "mai gépek" = "a mai, otthon használt asztali számítógépek".
Bináris gépi kódba fordított tesztről van szó, nem script-nyelvesről, ami eleve lassabb sok művelet esetén.
Raspberry Pi-n is 14 másodperc volt a lefutása.
Én ciklussal oldottam meg, te másképpen?
1, Triviális programok párhuzamosítása valójában lassabb, mint egy szálon. Számolásnál meg sok esetben nem is lehet, ha a részeredmények kellenek.
2, A matekon kívül sok egyéb hívás is jelentős időbe kerülhet, pl ha konzolra kiírsz valamit az tipikusan piszok lassú.
3, Nem ártana belinkelni milyen algoritmust használtál, mert ugye az is lehet tetü lassú.
Nincsen semmilyen "tetűlassú" algoritmus, Egyszerű ciklus (amelyben semmi sem történik) akár Pascal-ban akár C-ben.
Bár C esetén "O3" optimalizációval megcsinálja a másodperc tört része alatt, de anélkül nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!