Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet programokat...

Hogyan lehet programokat előre bele integrálni a Windows 10 telepítőbe?

Figyelt kérdés
NTLite programot használok és elvileg meg lehet vele ezt oldani, de nekem eddig nem sikerült, mert kér egy bizonyos parancsot az integráláshoz, de azt nem ismerem. Illetve mi a kül9nbség hogy silent vagy normál módban telepíti a programokat?

2022. szept. 28. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%

"#8 Ha ez így lenne akkor az OEM gyártók már mind rács mögött lennének.:)"

Mi vaaaan?

Ember, ha ilyen hülye vagy ehhez a kérdéshez, akkor javaslom, még számítógép közelébe se menj.

Az OEM gyártók licenszjoggal bírnak, te meg egy sutyerák senki vagy, pláne hozzájuk képest. Ők fizetnek az MS-nek, te csak meglopod a gyártót.

"Amúgy ezt rosszul tudod, a Windows képfájl szerkesztése egy bizonyos szintig teljesen legális, ezt még a Microsoft is engedélyezi teljes mértékben."

Úgy szerkesztgeted, ahogy akarod, ha már megvetted a licenszet, de nem vagy jogosult azt továbbadni, terjeszteni, buta ember. Már pedig te azt akartad.

2022. szept. 29. 14:26
 12/21 A kérdező kommentje:

"ha már megvetted a licenszet, de nem vagy jogosult azt továbbadni, terjeszteni, buta ember. Már pedig te azt akartad."

Ki írt olyat, hogy a licenszet akarom tovább adni? Kicsit fejleszthetnéd a szövegértési készségedet. Az ISO file szerkesztésének semmi köze a liceszhez, sokan azt hiszik, hogy ha letöltenek egy windows iso fájlt az jogosulatlan használat,pedig a windows alapból is használható próba módban a licensz kulcs megadása nélkül is, csak bizonyos funkciók le lesznek tiltva. Tehát ha én fel is raknék a netre egy szerkesztett iso-t azzal a licenszet nem sérteném meg, mivel az iso fájl önmagában amúgy se tartalamazza azt. Nem értem az aggályt továbbra sem. Bár szerintem te csak kötekedni akarsz.

2022. szept. 29. 20:18
 13/21 anonim ***** válasza:

Te ezt írtad:

"Igazából szeretnék egy jó kis gyors custom Windows-t csinálni a régi nagy buherált windowsok emlékére. Ha jól beválna talán még publikálnám is..:)"

Nos, ennek megvalósítása bűncselekmény.

A windowst, ha jogosult vagy használni, akkor faraghatod, ahogy akarod. Saját célra.

De azt nem oszthatod meg senki mással.

A windowsnak még a próbaverzióját sem használhatod licensz nélkül.

Ha nem fogadod el a licenszet, akkor nem fog települni.

A windows telepítő image megváltoztatásához csak OEM gyártók jogosultak, természetesen ők is erős korlátok közé szorítva. Tehetnek a telepítőlemezhez drivereket, de a windows integritását nem sérthetik.

Akkor, hogy tehetnéd ezt meg te?

Ezt is te írod:

"a Windows képfájl szerkesztése egy bizonyos szintig teljesen legális, ezt még a Microsoft is engedélyezi teljes mértékben."

Hát nem.

Te ilyen engedélyt soha nem olvastál sehol és esélyes, hogy nem is fogsz.

Szép is lenne, ha minden falmelléki jöttment büntetlenül beleturkálhatna egy gyártó termékébe, majd azt úgy, olyan formában terjeszthetné, jogkövetkezmények nélkül.

Eszednél vagy te egyáltalán?

Kétlem.

2022. szept. 29. 21:11
 14/21 A kérdező kommentje:

"Nos, ennek megvalósítása bűncselekmény."

Több linkkel is alátámasztottam, hogy nem bűncselekmény. Én veled ellentétben azért utána is nézek kicsit a dolgoknak mielőtt leírok valamit róluk..

"A windows telepítő image megváltoztatásához csak OEM gyártók jogosultak, természetesen ők is erős korlátok közé szorítva. Tehetnek a telepítőlemezhez drivereket, de a windows integritását nem sérthetik."

Ezek csupa megalapozatlan hazugság amiket írsz, tudsz esetleg konkrét jogszabályokat is mutatni erre? Gondolok nem..

Ez a te véleményed és nincs is ezzel gond. Az én projektjeim ettől függetlenül készülnek.:))

Amúgy a százalékod bizonyára jól tükrözi a válaszaid hasznosságát. :D

Megértem én, hogy manapság mindenkinek savanyú a szőlő a kialakult helyzetek miatt, de azért nem kéne mindenféle valótlanságot ideírni ha valami neked nem tetszik. Te használj gyári win-t vagy linuxot. Mindenki azt használ amit akar és ez eddig is így volt.

2022. szept. 30. 14:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Én nem abba a súlycsoportba tartozom, amibe te.

Kettőnk jogi ismeretei abban a fő vonásban térnek el, hogy nekem legalább vannak ilyenek.

Te, állításoddal ellentétben, nem támasztottál alá a világon semmit.

Nem csoda ez, hiszem olyan sületlenséget állítasz, amit alátámasztani, nincs is mivel.

Olvasd,tanulj:

"A szoftver és a hozzá tartozó dokumentáció, legyen akár forráskódban, akár tárgykódban, vagy bármilyen más formában rögzítve, szerzoi jogi védelem alatt áll. "

A szoftverek szerzőit illetik

a nyilvánosságra hozatal joga,

a szerző nevének feltüntetéséhez fűződő jog,

a mű egységének védelme. <-------------------------

Ezek alkotják a személyhez fűződő szerzői jogok körét.

A vagyoni jogok körébe tartoznak a szoftverek felhasználásához fuzodo jogosultságok. Ide tartozik a szoftver bármely anyagi formában és nem anyagi formában történo felhasználása, a jog, hogy a szerzo a felhasználásra másnak engedélyt adjon. A szoftver esetén a felhasználás jellemzo módjai: a többszörözés, terjesztés, a nyilvánossághoz közvetítés, átdolgozás, feldolgozás.

A felhasználás engedélyezése felhasználási szerződéssel (licenciaszerződéssel) történik, amelyben a felek lefektetik a felhasználás feltételeit, a jogdíjakat és egyéb lényeges kérdéseket.

Fentiek alapján, neked nincs jogod más produktumát megváltoztatott formában terjeszteni, de még változtatás nélkül sincs és nem is volt soha jogod ehhez.

2022. szept. 30. 15:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Ha beleintegrálja a Free Commandert a Win10 telepítőbe akkor kinek a joga vagy egysége sérül..? Tudnál egy precedens bírósági határozatról ezügyben magyarországról?

Vagy két különböző malomban őröltök???

2022. szept. 30. 16:09
 17/21 anonim ***** válasza:

Egypipás delfipapa válaszaival nem kell foglalkozni, igazából el sem kell olvasni őket.

Egy alkoholista rendszergazda a 60-as évekből.

2022. szept. 30. 16:13
 18/21 anonim ***** válasza:

16: magyarországon nincs precedensjog.

Ha beleintegrál bármit a windows telepítőjébe és a változtatott képfájlt továbbadja, terjeszti, azzal a Microsoft jogait sérti, ugyanis eleve, nem jogosult terjeszteni a Microsoft produktumait. Mitől lenne az? Ki engedte ezt meg neki?

De különösen nem jogosult, megváltoztatott formában terjeszteni, mivel azok, akik számára elérhetővé teszi a telepítőt, azt hihetik, hogy az úgy, abban a formában originális.

Te mennyire örülnél annak, ha más csinálna ilyet a te szoftvereddel, hogy belepiszkít és úgy, módosítva adja tovább?

2022. szept. 30. 19:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Csak te beszélsz precedensjogról. Én egy precedensről kérdeztem, magyarul példáról. Eszerint nem tudsz ilyenről. Mert nincs is.

"jogait sérti" - nem sérti

"azt hihetik" - nem hihetik

2022. szept. 30. 19:39
 20/21 anonim ***** válasza:

A WIPO szerződések kötelezik a szerződő feleket arra, hogy megfelelő és hatékony jogérvényesítési eszközöket biztosítsanak az olyan személy ellen, aki szándékosan:

elektronikus jogkezelési adatot jogosulatlanul eltávolít vagy megváltoztat,

>>>jogosulatlanul terjeszt, terjesztés céljából behoz, sugároz vagy nyilvánossághoz másként közvetít jogosulatlan műveket vagy művek olyan példányait, illetve olyan előadásokat, rögzített előadások vagy hangfelvételek másolatait, amelyekről tudja, hogy azokról az elektronikus jogkezelési adatokat jogosulatlanul eltávolították vagy azokon megváltoztatták;

és amelyekről tudja, illetőleg tudnia kellene, hogy az előidézi, lehetővé teszi, megkönnyíti vagy leplezi a védett jog megsértését.

A műszaki intézkedésekre, illetőleg a jogkezelési adatokra vonatkozó nemzetközi szabályozást, valamint annak polgári jogi jogkövetkezményeit átvette, illetőleg szabályozza az új Szjt. A jogkezelési adat, illetőleg a műszaki intézkedések védelmével kapcsolatos fenti meghatározások ismertetése azért is volt szükséges, mert ezen szabályok nélkül a büntetőjogi védelem sem érthető meg.

2022. szept. 30. 21:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!