Milyen programozási nyelvet érdemes megtanulni, ha egy jegy vásárlási scriptet szeretnék írni?
Sziasztok.
Kezdeném azzal, hogy HTML-en kívül nem tudok mást.
Van kb 4-5 hónapom megtanulni egy nyelvet annyira, hogy megpróbálhassak írni egy programot, ami helyettem megvesz jegyet egy olyan helyen, ahol normálisan 60 ms alatt elkelnek a jegyek.
Milyen nyelv érdemes? Tudásom 0, pénzügyet tanultam, nem számítástechnikát.
Köszönöm előre is.
60ms az számítógépes léptékkel edzméletlen sok idő, én fejlesztettem iot eszközökre web apit, gyakorlatilag us nagyságrendben tudott kiszolgálni/leadni kéréseket (400MHz mikrovezérlő).
Ha mindenképp biztosra szeretnél menni, akkor én a helyedben összeraknék egy raspberry pi boardot, ami ugyan a rajta futó linux miatt nem valószínű, hogy us nagyságrend lesz, de nem is kell. Egy real time kernel patch meg így sem árthat neki persze, és nem scriptet írnék erre, hogy a környezet lassabb sebességét is kikerüljem, hanem egy c++ alkalmazást, ami azonnal leadja a megfelelő api kéréseket, bejelentkeztet ha kell, és figyeli folyamatosan, hogy mikor válnak elérhetővé a jegyek.
Így fixen 60ms alatt leszel. Ha most meg kell kérdezned, hogy mi az az rtos vagy api kérés, akkor bele se kezdj.
A legutolsó koncert amire próbálkoztam 30 másodperc alatt elkelt (5000 jegy - 2 nap), a jobb jegyek pedig elsők között voltak :)
Szóval igazad van, lehet van 5 másodperc, de az a max. De gondoltam, ha valamit gyorsabbra szúrok be aztán félresikerül, akkor is még van időm, mintha 10 másodpercesre tervezem aztán 2 percig ketyeg a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!