Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvet...

Milyen programozási nyelvet érdemes megtanulni, ha egy jegy vásárlási scriptet szeretnék írni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kezdeném azzal, hogy HTML-en kívül nem tudok mást.

Van kb 4-5 hónapom megtanulni egy nyelvet annyira, hogy megpróbálhassak írni egy programot, ami helyettem megvesz jegyet egy olyan helyen, ahol normálisan 60 ms alatt elkelnek a jegyek.

Milyen nyelv érdemes? Tudásom 0, pénzügyet tanultam, nem számítástechnikát.

Köszönöm előre is.

2022. aug. 23. 15:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Pl. a Seleniumra nézz rá. Jó lenne többet tudni, hogy mit szeretnél, könnyebb lenne megoldást találni rá.
2022. aug. 23. 15:30
 2/12 A kérdező kommentje:
Koncert jegyet szeretnék venni vagy interpark vagy yes24 oldalakon.
2022. aug. 23. 15:33
 3/12 A kérdező kommentje:
Jah, és fizetnie nem kell tudnia, csak eljutni a fizetésig. Szóval belépni a jegyválasztásba, kiválasztani a napot, találni egy helyet, és végig vinni a fizetésig. Ha már a fizetésben vagyok, akkor 3 percig enyém a hely, szóval rendben kellene, hogy legyen
2022. aug. 23. 15:35
 4/12 anonim válasza:
29%

60ms az számítógépes léptékkel edzméletlen sok idő, én fejlesztettem iot eszközökre web apit, gyakorlatilag us nagyságrendben tudott kiszolgálni/leadni kéréseket (400MHz mikrovezérlő).

Ha mindenképp biztosra szeretnél menni, akkor én a helyedben összeraknék egy raspberry pi boardot, ami ugyan a rajta futó linux miatt nem valószínű, hogy us nagyságrend lesz, de nem is kell. Egy real time kernel patch meg így sem árthat neki persze, és nem scriptet írnék erre, hogy a környezet lassabb sebességét is kikerüljem, hanem egy c++ alkalmazást, ami azonnal leadja a megfelelő api kéréseket, bejelentkeztet ha kell, és figyeli folyamatosan, hogy mikor válnak elérhetővé a jegyek.

Így fixen 60ms alatt leszel. Ha most meg kell kérdezned, hogy mi az az rtos vagy api kérés, akkor bele se kezdj.

2022. aug. 23. 15:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Githubon keress rá. Interpark és yes24 ticketing-re is vannak találatok. Az egyik amit megnéztem épp a seleniumot használja amit az első hozzászólásban említettem.
2022. aug. 23. 15:38
 6/12 anonim válasza:
29%
#1 A selenium mire bebootol és eljut a nyitólapig a 60ms már 25x letelt. Persze a #2 és #3 választ olvasva kicsit félretájékoztattál minket, és legrosszabb esetben is perceid vannak.
2022. aug. 23. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Felejtős.
2022. aug. 23. 15:42
 8/12 A kérdező kommentje:

A legutolsó koncert amire próbálkoztam 30 másodperc alatt elkelt (5000 jegy - 2 nap), a jobb jegyek pedig elsők között voltak :)

Szóval igazad van, lehet van 5 másodperc, de az a max. De gondoltam, ha valamit gyorsabbra szúrok be aztán félresikerül, akkor is még van időm, mintha 10 másodpercesre tervezem aztán 2 percig ketyeg a dolog.

2022. aug. 23. 16:09
 9/12 anonim válasza:
100%
Másodperces nagyságrendre tényleg jó lehet a seleniumos megoldás, oda ahogy egy előző is írta nézz utána githubon, vagy ha magadnak akarod, akkor pythonban elég egyszerű dolgod van.
2022. aug. 23. 16:15
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2022. aug. 23. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!