Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjem újra a programo...

Hogyan kezdjem újra a programozást? Mit kell másképp csinálnom?

Figyelt kérdés

Teljesen egyedül itthon autodidakta módon kezdtem el tanulni youtuberól és gyakorló feladatok megoldásával.Saját projektekre nem volt ötletem. Volt benne pár sikerélményem és jó érzéssel töltött el az hogy sikerült megírni a programot. Az alapokat megtanultam és sajnos feladtam a következő okok miatt:

-Önbizalomhiány: sokszor negatív gondolatok gyötörtek hogy "nem megy ez neked,rosszul csinálod stb stb.." Mikor kell továbblépni egy anyagon? Nem éreztem azt hogy mikor van begyakorolva egy anyag.Állítólag nem szabad továbblépni egy adott témakörön mindaddig amíg be nem gyakorlod alaposan a jelenlegit. De hogyan tudom azt letesztelni hogy teljesen begyakoroltam? Hiányzik egy megerősítés hogy igen is továbbléphetsz megy ez neked. Ebben sosem voltam biztos,mégis továbbléptem. Tehát nem vagyok magabiztos.

- Sokszor amikor egy probléma van,nem tudom megfogalmazni a google-nek hogy pontosan mi kell nekem. Olyan is volt hogy meg tudtam fogalmazni de mégse találtam megoldást a problémára. Ilyenkor mi a teendő? Ha már órák eltelnek és még mindig nem találsz megoldást

-Abbam sem vagyok biztos hogy hatékonyan tanulok e. Mi van ha kihagytam valamit? Mi van ha rosszul tanulok? Rengeteg kérdés felmerül bennem hogy vajon jól csinálom?

Most hirtelen nem jutnak más okok eszembe ami miatt feladtam de majd leírom ha eszembe jutnak.

Jó lenne újrakezdeni mert egy ideig ment is de elakadtam sajnos..

Először ezeket az akadályokat kell leküzdeni még mielőtt újra belekezdek

2022. aug. 21. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Kiválóan megfogalmaztad, hogy miért is zsákutca az önképzés.

A tanulni vágyó nem biztos magában, mert az elsajátitott anyagrészt nem kéri számon tőle senki. Ha hibázik, vagy tévúton jár, nem igazitja ki senki.

A tanulási folyamat fontos része a kontroll, a megerősités, hogy valaki valamit jól csinál-e vagy sem.

Ha ez hiányzik, akkor zseninek és nagyon elhivatottnak kell lennie, hogy sikerüljön elfogadható szintre jutnia.

A megoldások "megtalálása" is egy olyan dolog, hogy ha nincs alkalmas, egymásra épülő tananyag, akkor nem lesz használható eredmény sem.

Otthon, egyedül, programozni megtanulni nem fogsz, csak valami nagyon sekélyes szinvonalon programozgatni. Jó esetben.

2022. aug. 21. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

A hozzáállásodon biztosan változtatni kéne. Nincs gond azzal, hogy ha valami nem sikerül, vagy nem úgy működik ahogy szeretnéd. Az lenne gond, ha csinálnál valami szart és aranynak hinnéd. Az a lényeg, hogy tanulni tudj a hibáidból.

Ha nem találod a kérdést a neten akkor tedd fel valamelyik fórumon.

"Abbam sem vagyok biztos hogy hatékonyan tanulok e. Mi van ha kihagytam valamit?" Ekkor az van, hogy kihagytál valamit. Be tudod később pótolni amikor észreveszed a hiányosságot.

2022. aug. 21. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
16%

Egyetemen nem csak azt tanitják, hogy mi az az elöl- vagy hátultesztelős ciklus, hanem azt is, hogyan kell egy problémát megközeliteni. Ott a tárgyi ismeretek mellett szóba kerül az is, hogy milyen eszközök vannak egy probléma megoldására, hogyan lehet ezek segitségével eredményt elérni.

Te valószinűleg úgy fogsz járni, mint a legtöbb autodidakta próbálkozó. Ha nem fáradsz bele idő előtt, akkor sok év alatt, többszöri nekifutás után fogsz eljutni egy olyan szintre, amivel úgy, ahogy, talán tudsz majd kezdeni valamit.

2022. aug. 21. 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Pontosan ez van velem amit az első leír. Hiányzik a megerősítés, vagy útbaigazítás
2022. aug. 21. 18:11
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
rakd fel a projektjeidet githubra és oszd meg fórumokon. Másik lehetőség hogy fizetsz valakinek, hogy átnézze a kódod vagy tanítson
2022. aug. 21. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
22%

Én azt tudom javasolni neked, hogy keress egy jó hirű könyvet, amiből tanulhatsz. Légy szigorú magadhoz, hetente legalább 12 órát foglalkozz a tanulnivalóval. Ha valamit nem tudsz, kérdezz fórumokon, de vigyázz, mert sok a tudatlan, a félművelt, aki válaszol, de nem ritkán csak súlyos hülyeséget.

Emellett keress egy olyan személyt, aki vállalja, hogy legalább havonta egyszer teszteli az ismereteidet, útba igazit, alkalmanként, mondjuk 5-8000 Ft-ért. Igy legalább nem vész kárba a tanulásra foditott időd.

2022. aug. 21. 18:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretném újrakezdeni. De nem akarom addig elkezdeni amíg le nem küzdöm ezeket az akadályokat ami miatt feladom. Úgy vagyok vele hogy addig még nem tanulom meg hogy ne adjam fel addig nincs is értelme elkezdeni. Tud ebben valaki segíteni privátban? Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan oldotta meg? Hogyan bírkózzak meg ezekkel a külső hatásokkal amik nem hagynak tovább tanulni?
2022. aug. 24. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
pszichiáter?
2022. aug. 25. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!