Android programozást meg lehet tanulni direktben úgy értem csak azt, normál számítógép programozást kihagyva?
Vannak pl. Fehér Krisztiánnak Android programozással kapcsolatos könyvei, magyar nyelven, de ilyet ne vegyél, mert nagyon felületesek, és kb. egy 5 oldalas netes tutorial szintjén vannak. De ha mégis ilyen kell, szólj, 1000+postáért eladom az én példányaim :)
Ha Java érdekel, és magyar könyv kell, akkor Nagy Gusztáv könyvét keresd meg. Az alapok elsajátításához ez teljesen jó.
Utána térj rá Herbert Schildt: Java - The Complete Reference (12th Edition) c. könyvére. Ez egy nagyon alapos, nagyon részletes, 1865 oldalas könyv, gyakorlatilag egy teljes, olvasmányos Java referenciakönyv. Herbert Schild nem ma kezdte, évtizedek óta foglalkozik Java-val, a korábbi referenciakönyveket is ő írta. A neten találsz Java-hoz gyakorlófeladatokat (pl. itt: [link]
Androidhoz tudom ajánlani Ted Hagos könyveit, pl. a Learn Android Studio 4: Efficient Java-Based Android Apps Developmentet, ez is elég jó.
Közben nézz rá a Kotlinra is, illetve a React Native+JSX és a Flutter+Dart kombóra, lehet, hogy ez neked jobban fekszik, mint a Java vagy a Kotlin.
"Nem szakbaragni kell han.mehmondani hogy hol."
Épp ez lenne a szájbarágás. Hidd el, hogy ha magadtól nem tudod megkeresni akkor a programozás sem fog menni. Az egész programozás alapja az, hogy valamilyen problémára megoldást keresel. Kezdd úgy, hogy az első problémád az, hogy tutorialokra van szükséged. Keress rá megoldást.
Rosszul állsz hozzá. Eric S. Raymond neve mondd valamit?
Ő azt mondta:
"Még ha lenne is lehetőségem arra, hogy a programozást tanítsam, nem tehetném, mert ez egy olyan hozzáállás és képesség, amit magadnak kell egyedül elsajátítanod. Meg fogod látni, hogy az igazi programozók örömmel segítenek neked, de nem fognak tisztelni és elismerni, ha mindent a szádba kell rágjanak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!