Mennyi idő alatt, illetve ellehet otthoni tanulassal olyan szintre jutni, hogy pályázhassak junior állásokra?
Vendéglatásban dolgoztam, utána könyveltem egy rövid ideig. Van már egy Bsc diplomám (gazdálkoás és menedzsment). Nem vagyok egy informatikus alkat, ráadásul nő vagyok. Viszont jól megy az angol és nagy motivációm van a tanulásra, mivel szeretnék pályát módosítani.
Foglalkoztam egy keveset HTML/CSS/JavaScript programozással és computer sience témában hallgatok mostanában sokat. Python programozással kezdtem el még foglalkozni, úgy érzem, erre szeretném inkább a hangsúlyt fektetni és nem a weblap készítésre.
A fő kérdésemen kívül szívesen fogadok még tanacsokat, ajánlásokat study material témában. Sajnos pénzem nincs bootcamp-re, tanfolyamra. Lehetséges otthon használható tudást összeszedni?
Bocsi de továbbra se lehet téged komolyan venni, mégcsak azt se tudod mit csinálnak és nem láttad a munkájukat de már gányolnak.(Fizetésről nem is beszélve)
Én elvégeztem a mester képzésemet info területen, számos külön képzésen végigmentem és egy jó ideje benne vagyok a dologban, de furcsa módon sohasem vettem észre ezt amit te állítasz.
Akinek nincs hozzá affinitása az elvérzik az első szakmában töltött évükben, a többiek meg simán fel tudnak zárkozni, mert segítünk ha valamit nem értenek és pull requesteknél átmegyünk azokon a dolgokon amit máshogyan kell megvalósítani.
Nem attól leszel mérnök hogy megszerzel egy diplomát, vagy kettőt, hanem attól, hogy megvan az ész a tanulni akarás és a kreativitás.
Egy diploma nem tesz szakemberré, a tapasztalat tesz azzá. Az hogy egy könyvből megtanulsz valamit az egy dolog, a valóság ennél sokkal komplexebb.
Ha már jogosítvány akkor itt a legjobb példa. Jogosítvány megszerzésénél megtanulod az alapokat de nem fogsz megtanulni rendesen a való világban való vezetni, azt hogy hogyan közlekedj szűk szerpentíneken, hogyan szabadulj ki a sárból, mit tegyél ha megcsúszik az autód.
Én édesapámmal tudtam megtanulni ténylegesen vezetni és nem az oktatóval meg nem a papírommal amit adtak arról hogy tudok elvileg vezetni. Majd a több tízezernyi tapasztalat hozta a többit. Fontosak a jó alapok de számos módon meg lehet tanulni azokat.
Köszönöm a válaszokat!
Most viszonylag sok időt tudok rászánni, szóval szerintem 1 év alatt reálisan lehetne használható tudást összeszedni.
Ha mégis befizetnék egy tanfolyamra, akkor melyik képzőnek lenne értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!