Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Napjainkban tényleg csak...

Napjainkban tényleg csak ennyit számít a diploma ha fejlesztői állást keresek?

Figyelt kérdés
Nem létfontosságú de jó ha van.
2022. jún. 26. 19:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
9%
Igen. Egyre több cég jön rá, hogy Magyarországon a diploma és a szakmai tudás között semmilyen összefüggés nincs, mert egyszerűen semmi használható tudást nem adnak át a felsőoktatásban.
2022. jún. 27. 08:07
 12/30 anonim ***** válasza:
60%

BME VIKről tudok beszélni.

Az a jó, hogy viszonylag hamar eltudod dönteni, hogy mit akarsz az alapok megtanulása után és az egyetemen rengeteget tudsz tanulni a témában.

Pl.: nekem ez a Java, azon belül a spring boot. Szakdogát leszámítva (ami most jön) eddig 4 tantárgyban volt lehetőségem ezzel foglalkozni.

(Témalab, önlab, egy szabvál és egy spec tantárgy) előtte pedig további 2 tantárgy volt csak Java programozásra és rengeteg ahol csak előjött.

Plusz van pár hobbi projektem és így már rettenetesen egyszerű volt kötelező gyakorlatot szereznem a témán belül, ahol egyetem alatt végig ott fogok maradni. (Ami miatt félévet csúszok)

Tehát a végére úgy kapok diplomát, hogy meg van az alap mérnöki szint, 1 év szakmai tapasztalat és elég jó tanárokkal konzultálhattam kb 2 éven át a témában. Meg hobbi projektek.

Ha maga a papírt ne nézzük, akkor is szerintem sokkal jobb kiindulás, mintha otthon udemy kurzusokkal képeztek volna magam. (Amit szintén csináltam)

Plusz rengeteg álláshirdetésben látom, hogy szükséges az infós végzettség vagy pedig előnyös.

(Junior/mid pozíciókat nézegetek néha csak hogy mik az elvárások)

Akkor tudom elképzelni hogy nem ér annyira sokat a diploma ha nem használod ki az egyetem adta lehetőségeket és csak úszol az árral 3.5 éven át és úgy végzed el hogy nem tudod mit akarsz és így az általad választott szakirányban tapsztalatot tudsz felmutatni.

2022. jún. 29. 12:29
 13/30 anonim ***** válasza:
13%

12 tulajdonképpen ha a papírt nem nézzük - ahogy írod - ugyan ott vagy mint valaki, aki elmegy csak úgy gyakornoknak dolgozni valahova, és ugyan azt csinálja amit te.

"Ha maga a papírt ne nézzük, akkor is szerintem sokkal jobb kiindulás, mintha otthon udemy kurzusokkal képeztek volna magam. (Amit szintén csináltam)"

Na ezt nem, ezért kell elmenni gyakornoknak.

"Plusz rengeteg álláshirdetésben látom, hogy szükséges az infós végzettség vagy pedig előnyös."

Igen, odaírják mindenhová, de sehol sem elvárás. Ez a mondat azért van ott, hogy ott legyen, nincs jelentősége.

"Akkor tudom elképzelni hogy nem ér annyira sokat a diploma ha nem használod ki az egyetem adta lehetőségeket és csak úszol az árral 3.5 éven át és úgy végzed el hogy nem tudod mit akarsz és így az általad választott szakirányban tapsztalatot tudsz felmutatni."

Vagy ha bukdácsolsz az összes tárgyból, mert a programozást nincs időd normálisan csinálni a fizika és a analízis miatt, azt viszont leszarod, épphogy átmész, a prog meg szar lesz, mert sokkal többre lettél volna képes ha lett volna elég időd. Az egész rendszer úgy kaki ahogy van.

2022. jún. 29. 14:38
 14/30 anonim ***** válasza:
49%

"Igen, odaírják mindenhová, de sehol sem elvárás"

Ahol nem elvaras, ott

a.) nem emlitik a diplomat

b.) azt irjak, hogy elony, nem azt, hogy szukseges

c.) azt irjak, hogy diploma szukseges vagy azzal egyenerteku tapasztalat

Ahol konkretan azt irjak, hogy szukseges a diploma, ott valoban elvarjak a diplomat.

2022. jún. 29. 14:58
 15/30 anonim ***** válasza:
15%
#14 Akkor magukkal csesznek ki, mert lehet, hogy a legnagyobb tudású jelöltet a diploma hiánya miatt be sem hívják intejúra.
2022. jún. 29. 15:29
 16/30 anonim ***** válasza:
60%

#15 Igen, lehet. Meg az is lehet, hogy ezzel megsporoljak rengeteg vilagtalannak az interjuztatasat.

Hogy melyik strategia a kifizetodobb, azt valoszinuleg kepes megitelni a ceg es az alapjan fogja kiirni a hirdeteseit.

2022. jún. 29. 15:40
 17/30 anonim ***** válasza:
18%
14 az összes munkahelyemen az volt a feltétel, hogy szükséges, és nincs diplomám, még is alkalmaztak.
2022. jún. 29. 18:40
 18/30 anonim ***** válasza:
50%
#17 mely cegek voltak ezek? Eleg, ha 1-2-t irsz kozuluk.
2022. jún. 29. 18:42
 19/30 anonim ***** válasza:
16%

18

Morgan Stanley, IBM

Gondolom arra vonatkozott a kérdés, hogy no-name kkv-nál voltam, vagy normális cégnél..

2022. jún. 29. 22:14
 20/30 anonim ***** válasza:
59%

#19 nem, az teljesen irrelevans, noname kkv-nal es normalis cegnel is van ahova kell es van ahova nem, cegen belul is akar poziciotol fuggoen.

A Morgan es IBM tipikus gyujtomultik, hozzajuk abszolut nem jellemzo, hogy kene. Egy WorldQuant quant dev vagy Blackrock systems engineer meg tipikusan olyan pozik, ahova igen, de sok ilyen van pl. beagyazott rendszerek vagy data science teruleten is.

2022. jún. 29. 23:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!