Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet ilyet csinálni Pythonban?

Lehet ilyet csinálni Pythonban?

Figyelt kérdés

Nagyon alap feladatokat csinálok és próbálom kibővíteni őket. Tárolj el egy számot változóban pl 3. Kérjen be egy számot a program. Ha ez a szám 3 akkor irja ki hogy helyes, ha kisebb mint 3 akkor irja ki hogy kisebb.

Ez a feladat meg is van simán, próbálgattam, kisérleteztem rajta. Azt szerettem volna megcsinálni hogy ha nem számokat adok meg neki akkor írja ki hogy "Csak számot adhatsz meg". De ehelyett a program írja ki a hibát ugye (Value Error),próbáltam try, exceptel de nem sikerült. Vagy nincs ValueError de akkor meg a < > jeleket nem engedi használni csak az == jelet.

Érdemes egyáltalán úgy tanulni komplikálnom az alap feladatokat? Vagy csak oldjam meg úgy ahogy kérik? És majd később ha oda jutok akkor majd begyakorlom a nehezebbeket is?

2022. máj. 30. 18:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ja, hát ha függvényekig se jutottál még, akkor még annyira az elején vagy, hogy ne csodálkozz, hogy alap dolgokban megakadsz. Fent ezt írtad:

except ValueError as e:

print(e,' '-Csak szamot adhatsz meg')

Itt lényegében a print függvénynek átadod a ValueError-t is 'e' néven. Ezért írta ki azt is.

2022. máj. 30. 22:33
 12/21 A kérdező kommentje:
Atvettem mar az alapokat csak a fuggvenyes feladatokat meg nem kezdtem el csinalni
2022. máj. 30. 22:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Ezert gondolom meg korai kitalalni sajat otleteket, inkabb csak az adott feladatokat megoldani
2022. máj. 30. 22:59
 14/21 A kérdező kommentje:
Mukodik annyi hogy a ValueErrort sargaval jeloli (ez hobanak szamit?) es ha ra mutatok egerrel akkor felugrik egy szoveg es azt irja hogy statement seems to have no effect es ott meg ir valamit hogy classt kene hasznalni. Akkor classal nem jelolne sargaval?
2022. máj. 30. 23:44
 15/21 anonim ***** válasza:
például így lehet megoldani: [link]
2022. máj. 30. 23:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Mukodik, koszonom.
2022. máj. 30. 23:54
 17/21 A kérdező kommentje:
Mégegy kérdés, érdemes fizetős tanfolyamot elkezdeni? Vagy az ingyenes anyagokkal is jó úton járok?
2022. máj. 31. 00:46
 18/21 anonim ***** válasza:
van sok jó ingyenes is
2022. máj. 31. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem lévő modja. Én nem ölnék bele pénzt az elején. Rengeteg jó minőségü anyag elérhető ingyen. A fizetős könyveket és videóanyagoat is be lehet szerezni ingyen (ha elég élelmes vagy hozzá).

Képzésekre vagy bootcamp-re szerintem nem éri meg kiadni százezreket amíg nem vagy benne biztos, hogy komolyabban is ezzel szeretnél e foglalkozni.

Ha anyagilag jó helyzetben vagy, akkor azt csinálsz amit akarsz.

2022. máj. 31. 15:13
 20/21 Pelenkásfiú ***** válasza:

Free :)

[link]

2022. máj. 31. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!