Lehet ilyet csinálni Pythonban?
Nagyon alap feladatokat csinálok és próbálom kibővíteni őket. Tárolj el egy számot változóban pl 3. Kérjen be egy számot a program. Ha ez a szám 3 akkor irja ki hogy helyes, ha kisebb mint 3 akkor irja ki hogy kisebb.
Ez a feladat meg is van simán, próbálgattam, kisérleteztem rajta. Azt szerettem volna megcsinálni hogy ha nem számokat adok meg neki akkor írja ki hogy "Csak számot adhatsz meg". De ehelyett a program írja ki a hibát ugye (Value Error),próbáltam try, exceptel de nem sikerült. Vagy nincs ValueError de akkor meg a < > jeleket nem engedi használni csak az == jelet.
Érdemes egyáltalán úgy tanulni komplikálnom az alap feladatokat? Vagy csak oldjam meg úgy ahogy kérik? És majd később ha oda jutok akkor majd begyakorlom a nehezebbeket is?
Ja, hát ha függvényekig se jutottál még, akkor még annyira az elején vagy, hogy ne csodálkozz, hogy alap dolgokban megakadsz. Fent ezt írtad:
except ValueError as e:
print(e,' '-Csak szamot adhatsz meg')
Itt lényegében a print függvénynek átadod a ValueError-t is 'e' néven. Ezért írta ki azt is.
Ahogy az előttem lévő modja. Én nem ölnék bele pénzt az elején. Rengeteg jó minőségü anyag elérhető ingyen. A fizetős könyveket és videóanyagoat is be lehet szerezni ingyen (ha elég élelmes vagy hozzá).
Képzésekre vagy bootcamp-re szerintem nem éri meg kiadni százezreket amíg nem vagy benne biztos, hogy komolyabban is ezzel szeretnél e foglalkozni.
Ha anyagilag jó helyzetben vagy, akkor azt csinálsz amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!