JavaScripthez milyen szintű logikai készség szükséges?
Sohasem voltam penge matekból, gimnáziumban is max. a 3-as szint körül lavíroztam. A logikus gondolkodásom sem a legjobb, nem tudom, hogy ezen lehetne-e még csiszolni.
Egy Frontend fejlesztőnek, aki értelemszerűen teljesen elhatárolódik a backend résztől, milyen kilátásai vannak, ha mondjuk újra átveszi a gimnáziumi matekot tisztességesen?
19#
Szerintem az próbál kompenzálni, aki szakmai vitában a személy támadja nyelvtani hiba miatt. Ez egy tipikus jele, annak hogya másik fél kifogyott a normális érvekből.
Amúgy vicces, de ha lenne logikus gondolkodásod ez tudnád. :D
Na, mindegy. Amúgy BME VIK Mérnökinfón végeztem. Konkrétan semmilyen tantárgy nem kell számomra munkahelyen, ahol kifejezetten matek vagy logikus gonodlkodás kellett.
Volt már jó tantárgyam, ami tényleg érdékes dolgokat tanított, de semmelyikhez sem kellett matek tudás.
Pl.: Szoftvertechnológia, Szoftvertechnikák, Szoftver project laboratórium, Informatika rendszertervezés (rendszertervezés spec), stb... Viszon semmilyek sem volt matekos vagy kellett volna óriási logika hozzá, amit az átlag emnber nem tudna hozni.
Az meg mindegy, hogy analízis szigorlatból 4-es lettem, ha 2-es lennék is ugyanúgy végezném a munkám.
Munka szempontból 3 tantárgy volt a legfontosabb:
Témalabor, Önálló laboratúrium, meg a szakdoga.
Viszont mindháromnál az volt, hogy választottam egy témát, volt egy konzulens, aki a témalabornál még segített is picit, de az utána lévő 2 tantárgynál már nem igazán, csak nézte, hogy hogyan haladok.
Tehát ebben a három tantárgyban lényegében az a feladatod, hogy saját magad tanulj meg valamit és alkoss valami láthatót.
Én Full stack fejlesztsére mentem .Net backenddel és Angular fontendre mindháromnál, de minden amit itt tanultam az 100%ban egyedül volt. Tehát lazán tudna nálam jobban teljesíteni bárki aki több időt szán rá és otthon kezdi el képezni magát a témában.
A kötelező gyakorlatnál, ahol végig dolgoztam utolsó félévben csakis kizárólat az alapján a tudás alapján vettek fel, amit egyedül tanultam és köze nem volt az egyetemi oktatáshoz (vagyis a témalab és önlabhoz igen). Ráadásul szaktársaimhoz képess elég magas összeggel csíptek meg, úgy hogy több ajánlatot is szereztem, így tudtam licitáltatni magam már gyakornokként.
Mindehhez semmi matek tudás nem kellett.
Sőt volt olyan cég, ahol megkértek, hogy ne mondjam milyen egyetemről vagyok és milyen szakon, mert egyenlő esélyt próbálnak mindenkinek biztosítani. Tehát oda például még a BME neve sem számított, akár BGE gazdasági szakos hallgatói jogviszonnyal is oda mehettem volna.
Most is az egyetem alatt szerzett matekos és nagyon durván logikus gondolkodás nélkül van elég magas fizetésem. Ezt onnan tudom, mert ott voltam át éltem és tudom, hogy nem kell használnom hiába tudnám.
Egy proftend fejlesztőnek meg főleg nem kellenek ezek, ami a kérdező akar lenni.
Milyen logika és matek tudás kell egy loginform esztétikai összerakására és összekötésére a backenddel?
Ja, azt lefelejtettem te matematikus-nyelvész professzor, hogy az "egybe irandóak" teljesen helytelen, ha már így áteveztünk a nyelvészet tudományába.
:DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!