Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JavaScripthez milyen szintű...

JavaScripthez milyen szintű logikai készség szükséges?

Figyelt kérdés

Sohasem voltam penge matekból, gimnáziumban is max. a 3-as szint körül lavíroztam. A logikus gondolkodásom sem a legjobb, nem tudom, hogy ezen lehetne-e még csiszolni.

Egy Frontend fejlesztőnek, aki értelemszerűen teljesen elhatárolódik a backend résztől, milyen kilátásai vannak, ha mondjuk újra átveszi a gimnáziumi matekot tisztességesen?

2022. máj. 23. 13:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Hacsak nem valami nagyon specifikus dologról van szó, általánosságban remekül el lehet muzsikálni érettségi szintű matekkal mind backenden mind frontenden.
2022. máj. 23. 14:16
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Javascripthez kb semennyi matek nem szükséges. Nyilván ha tudsz összeadni, kivonni, szorozni, osztani, az nem baj. Pont azért vannak a programozási nyelvek, hogy megmondod, hogy két számmal te ezt meg azt szeretnéd csinálni, aztán elvégzi a műveleteket. Szóval ha a matek tudást nézzük, akkor egy általános iskolás szintű matekkal te Isten lehetsz!

Itt vagyok én, mint élő példa, az érettségi 2-es matekomat helyettem csinálták meg kb 20-22 ponttal. Szinte semmi közöm nem volt a középiskolás matekhoz. És láss csodát, fél éve már Angular fejlesztő vagyok egy KKV-nál. Soha senki egyetlen rossz szót nem szólt a matektudásom végett.

Ha nagyon szigorú akarnék lenni, akkor inkább a backendhez jobban kell a matek. De abban is biztos vagyok, hogy gyenge matekkal is ugyanúgy lehetnék backendes is. Az esetek többségében előre megírt függvényeket kell használni, ritka az, amikor custom, bonyolult logikai metódusokat kell önállóan megírnod, ahol neked kell komplex számításokat végezned. De ha mégis előfordulna ilyen, akkor is fel lehet magad találni józan földműves ésszel. Létezik a Google, Stackoverflow, létezik számológép, szóval össze lehet rakni még ezeket a custom logikai függvényeket, metódusokat is még akár kettes matekkal is.

2022. máj. 23. 14:26
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

A logikai készségről pedig annyit, hogy én is azt hittem, hogy nulla vagyok ilyen téren, aztán amikor belekerültem ebbe, akkor semmi gond nem volt :) Ha érdekel maga a téma, és szorgalmas vagy, akkor nincs itt semmi gond. Általában ezek csak kifogások, hogy miért ne legyél programozó.

Ha mondjuk C-ben, vagy C++ -ban programoznál, akkor még azt mondom oké. De magas szintű nyelvek esetében nincs miért aggódni ilyen téren.

2022. máj. 23. 14:32
 4/22 A kérdező kommentje:

Köszi, máris megjött az önbizalmam. (Y)

Eddig szinte mindenki azt sulykolta belém, IT diploma nélkül egy senki leszek a piacon, akármihez is kezdek és bármennyire erőlködök.

2022. máj. 23. 14:47
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Ugyan már :) A diplomát csak az sulykolja aki benne van a felsőoktatásban, és beleölt már X-Y év energiát, és nem akarja, hogy mások diploma nélkül érjék el közel ugyanaz, vagy picit kevesebbet, mint ő.

Nyilván vannak az IT-nak, programozásnak olyan területei, amik megkövetelik a diplomát, meg a kemény matekot, de az nem egy mezei frontend fejlesztő.

Nyilván ha valaki mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal akar foglalkozni, vagy netán a legújabb, legdurvább 3D játékok készítésében akar részt venni, az ne spórolja ki az egyetemet, sem a matekot, de akkor sem ha mondjuk egy lélegeztetőgép firmware-ét kívánja megírni.

2022. máj. 23. 14:54
 6/22 A kérdező kommentje:

Azt mondjuk én sem értem, hogy egy frontendestől miért és minek vár el valaki (Programtervező)matematikusi vagy mérnöki végzettséget?

Szerintem ez a vicc netovábbja.

Érzek az IT területén elég mély "sznob felfogást", de úgy tűnik eddig én találkoztam "rossz emberekkel" és vannak lendületesebb, progresszív személyek is, amire igencsak nagy szükség van.

2022. máj. 23. 15:10
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

Sok álláshirdetésben odaírják a diplomát elvárásnak, de ez csak az optimális eset részükről. Ha minden másban, vagy majdnem minden másban megfelelsz, akkor sok esetben abszolút nem számít, hogy nincs diplomád.

Nekem sincs diplomám, nem egy olyan állásra jelentkeztem, ahol kérték, majd utána kértek interjút tőlem. Szóval sok esetben nem ezen fog múlni, inkább azon, hogy értesz-e a napi feladatokhoz, amiket el kell végezni, van-e tapasztalatod, csináltál-e már pár saját projektet, mennyire mély a tudásod. Nyilvánvalóan egy frontend fejlesztőnek nem kell hogy értsen a különböző egyetemi tárgyakhoz. Viszont amit láttam, hogy az állami állásoknál ott szigorúbban veszik ezt, hogy egy diplomás állásnál legyen diplomád. Na de hát Orbánisztánban ez így működik, de a józanabb gondolkodású cégeknél, ha nem mindenképpen szükségszerű a diploma, akkor elnézik, hogy nincsen, még akkor is, ha a hirdetésben kérik.

2022. máj. 23. 15:50
 8/22 A kérdező kommentje:
Sok a pontod, biztos sok értelmes választ írhatsz, ezért. :))
2022. máj. 25. 23:59
 9/22 anonim ***** válasza:
55%

Logikai készség pont ugyanannyi szükséges, mint az összes többi fejlesztő 95%-ának. Nincs különbség a szükséges agyi kapacitásban, azért mert xy nyelvet használsz.

Diploma sem feltétlenül kell, de szerintem ma már ez olyan, mint az érettségi 20 éve. Önmagában lehet hogy nem jó semmire, de sok helyen alapelvárás. Nem tudom hogy kitől hallottam már ezt, de a legjobb "definíciója" a diplomának az az, hogy egy papír, ami azt tanúsítja, hogy tudsz tanulni.

2022. máj. 26. 00:10
 10/22 A kérdező kommentje:

Megnéztem a linkelt oldalakat. Szóval frontendesként erre van szükség?

Látom, te se vagy a legélesebb kés a fiókban. Nyugtass meg, hogy nincs diplomád, bár nem csodálkoznék rajta. :D

2022. máj. 26. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!