Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi ertelme az 5 mp-es keslelte...

Mi ertelme az 5 mp-es kesleltetesnek belepeskor egy weboldalon?

Figyelt kérdés
Peldaul ugyfelkapun. Bejelentkezek, ha nem jo a jelszo rogton kiirja hogy rossz a jelszo. Ha viszont jo a jelszo, akkor megjelenik egy szurke Tovabb gomb ami elkezd visszaszamolni 5 mp-et, es ha letelelik akkor kattinthatok. De mar mas weboldalon is talalkoztam ilyennel. Hallottam valahol olyan magyarazatot hogy tulterheles ellen ha sok felhasznalo jelentkezne be egyszerre, de ha belep 100 felhasznalo egyszerre, mindegyik var 5 mp-et, akkor a vegen megiscsak egyszerre fogjak megnyitni a kezdolapot...
2022. máj. 19. 09:33
 1/4 anonim ***** válasza:
24%

Nálam az ügyfélkapunál nincs ilyen visszaszámlálás, csak egy sima redirect

Egyébként pedig vagy azért, mert úgy gondolta a weboldal készítője, hogy milyen menő, (de tévedett)

Vagy pedig valami brutális hack van a háttérben amihez kell idő, hogy lefusson a bejelentkezés utáni első oldal betöltéséig. Állami oldalnál ezt kinézném belőlük, de mint írtam, nálam nincs ilyen visszaszámlálás.

Amúgy nem csak Magyarországon vannak elcseszve a dolgok.. pl az USA katonasági oldalán csak IE-ben lehet jelszót változtatni, mert más böngészóben nem jön be az oldal... és ezt 2 havonta meg kell tenni, úgy, hogy olyan jelszó követelmény van, hogy gyakorlatilag lehetetlen neki megfelelni, ezért magán a jelszóváltoztatási oldalon ajánl fel 10 jelszót ami közül választhatok :D

2022. máj. 19. 10:08
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

Én se találkoztam vele, szerintem kiszámolja a belépő oldal, hogy kb mennyi idő múlva léphetsz be szerver terhelés függvényében (lehet még rá is számol).

Játéknál is van, hogy beraknak a sorba és kiírják hány mp van hátra kb a belépésig, de van hogy a sorszámot is odaírják, hogy hányadik vagyok.

2022. máj. 19. 10:14
 3/4 anonim ***** válasza:
38%

Mert addig megjelenít valami üzenetet. Pl felhívja a figyelmet a személyes ügyfélszolgálat sok helyen zárva és kötelező a szájmaszk vagy kis boltokban csak 1 vevő tartózkodhatott egyszerre, bankoknál gyakori csalásra figyelmeztethet, stb

Vagy pl youtubon nézhetsz valami reklámot..

2022. máj. 19. 10:19
 4/4 anonim ***** válasza:
75%
Védelem a túlterheléses támadások és a robotok ellen.
2022. máj. 19. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!