Hogyan kezdjem újra a programozást?
Az alapoktól. Ha játékot akarsz, akkor készíts egy egyszerű flippert. A golyó visszapattanásával be is szoptam, így maradtam az alkalmazotti szoftvereknél. Az legalább megy. (Nem vagyok programozó, csak sikeresen segítem a kollégák munkáját pár ötlettel.)
Programozónak lenni , az nehéz munka. Respect nekik! :)
Szerintem az a legjobb ha egy olyan példa projektet választasz, aminek egy egyszerűsített változatán már most el tudsz kezdeni dolgozni, de a jövőben egyre több funkciót hozzá tudsz tenni.
Pl.: Webshop.
Elsőnek egylistát jeleníts meg HTML-el, majd CSS-es csináld szebbre, Javascripttel csináld interaktívvá, majd backenndel olvass adatokat adatbázisból stb...
Mindig lehet bonyolítani és így folyamatosan új akadályokba ütközöl, amiket gyakorlatiasan oldasz meg és így megtanulod.
Őszintén, pythonnal nem tudom milyne projekt lenne erre jó. Csak egyszer kellett egyetemen fizikai órán használnom. :D
Ha túl vagy az alapokon, jöhetnek a haladóbb témakörök. Ez mondjuk attól is függ, hogy mit hová sorolunk, ugye...
Design patternek megvannak? Clean Code? Unit testing, illetve TDD? Többszálúság?
Ismerkedj különböző libekkel, frameworkökkel! Lehetőleg olyanokkal, amelyek az iparban is gyakran előkerülnek.
Akár lesd meg az aktuális fejlesztői álláshirdetéseket, és nézz utána azoknak a technológiáknak, amelyeket ott említenek.
Ha kis játékokban gondolkozol, kezdhetsz Ponggal, aztán apránként jöhetnek a nehezebbek; teszemazt Breakout, Space Invaders, Tetris, eddigre pedig már biztosan lesz saját ötleted is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!