Melyiket kezdjem el tanulni?
Java, JavaScript, C#, Python, PHP ?
Dolgozni szeretnék vele és azt akarom, hogy időtálló legyen, ne legyen vele nehéz munkát találnom.
ha web backend, akkor PHP a legjobb választás
utána a Javascript és C#
a java egyre jobban szorul ki, de még azt is sok helyen használják
viszont a python webre csak lehetséges, de nem jó irány
ha később szeretnél mással is foglalkozni nem csak webbel, akkor főleg a C# ajánlott, bár ott még a java is elgondolkodtató, bár akkor inkább C# vagy kotlin amiben érdemes gondolkodni (akár párhuzamosan)
pythont is megtanulhatod, mert az is hasznos nyelv, csak más felhasználásra
végül a javascript is elég jó opció, bár a weben kívül annyira nem elterjedt, de pl C# mellé is berakható script nyelvnek
én pl főállásban PHP-zok, mellette hobbiból C# (volt mellékesben is), script nyelvnek saját projekteknél pythont akartam először, de az androidon elhasaltam vele, így váltottam javascriptre és végül megfelelően működik
azért kell pár év gyakorlat ahhoz, hogy párhuzamosan egymás mellett több nyelvet tudj váltogatni
a PHP kezdésnek jó, mert talán ahhoz kell a legkevesebb ismeret, hogy sikert érj el (bár a javascript is elég egyszerű)
PHP-nál viszont a sok $ zavaró lehet kezdőként, főleg ha OOP-zel ott meg van ahol kell, van ahol nem és ez kicsit összezavaró lehet
a java és C# mind2 csak OOP-t támogat amihez szintén érdemes komolyabb tudással kezdeni, ha valóban sikerélményt akar az ember (ez sem lehetetlen csak kicsit több tanulás és idő)
a python előnye és hátránya is egyben, hogy eléggé megköti a formázást, tehát nagyon fontos minden tabolás és ez kezdetben zavaró lehet, de később javadra válik, hogy átláthatóan tudd rendezni a kódodat
A kettő nagyon hasonló. Ld.: [link] A Java jelenleg még platfomr függetlenebb. Egy bizonyos szint után meg úgyis mindegy melyikkel kezdted, ha jó programozó leszel kb. bármilyen nyelvre gyorsan át tudsz állni.
És ne a GYK-t vedd alapul, mert itt vannak gigantikus tudású megmondó emberek, akik aztán tudják a tutit. De egy "hello, world!" alkalmazásnál bonyolultabbra képtelenek. Amit 3-as linkelt egy nagyon jó áttekintő ábra, de hozzá kell olvasni sok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!