Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Sziiasztok! Ha meg akarok...

Sziiasztok! Ha meg akarok tanulni programozni hol kezdjem el?

Figyelt kérdés
C++, python ezek a nyelvek jó kezdésnek?
2021. okt. 4. 11:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Lehet játék fejlesztésbe is belebonyolódnék, mit tanácsoltok?
2021. okt. 4. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
18%

Tájékozódásképpen, hogy milyen nyelvek a legnépszerűbbek:

[link]

2021. okt. 4. 11:21
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem elég megtévesztő egyetlen egy statisztikát mutogatni. Én kiegészítem:

[link]

[link]

[link]

Másik tényező: Feladathoz választunk nyelvet!

Mivel mondtad a játék fejlesztést, így szűkíteni is lehet a dolgot. Hiába pl. Python az egyik legnépszerűbb, NEM fogod használni játék fejlesztéshez!

### 1: Unity

Jellemzően .NET-el alkalmazzák, de azért mást is támogat valahogy. (Nem ismeretem a részleteket).

Forrás: [link]

### 2: Unreal Engine

Jellezmően C++ alkalmaz és támogat. Olvastam már, hogy mást is elkezdett támogatni, de ezt megerősíteni nem tudom.

Forrás: Nem találtam összefoglalót, de "unreal engine program language"-ként rákereshetsz

2021. okt. 4. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
(3) Igazad van, köszi a kiegészítést-
2021. okt. 4. 12:05
 5/10 A kérdező kommentje:
#3 pl a Metin2 forráskódja publikus és ott a kliensoldali rész python-ban iródott a szerveroldali forrás meg c++ és az indító bin is c++. Gondoltam nem véletlenül használták a pythont . De a sims játékoknál is a pythont felhasználták
2021. okt. 4. 12:34
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
"De a sims játékoknál is a pythont felhasználták" Az adott részterületen igen.
2021. okt. 4. 13:02
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 és ezek a játékok elég népszerüek
2021. okt. 4. 13:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"ezek a játékok elég népszerüek"

A kettő nem függ össze.

Lásd: [link]

2021. okt. 4. 13:19
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, hogy sokan kritizálni fogják, de kezdetnek egy szoftverfejlesztői OKJ-s tanfolyam is megfelel, utána pedig főiskola vagy egyetem.
2021. okt. 4. 15:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Játékfejlesztés esetén a pythont felejtsd el. Az egy zsákutca ebből a szempontból. Interpretált nyelv, ebből adodóan lassú. Vannak helyek ahol elfér, de alapvetően nem arról híres, hogy gyors és hatékony programot lehet benne írni. Az biztos, hogy gyorsan lehet vele haladni. Elméletileg kezdőknek javasolják. Hát én legszívesebben letépném a fejét annak ezt terjeszti, kitalálta, majd utána beleh*nék a tüdejébe. Egy olyan nyelv ahol egy egyszerű verzió váltásnál ld. python 2->3 kb. egy teljesen más nyelvet kapunk az vicc és nem programozási nyelv. Tudom, hogy elavult, de nézd meg a FORTRAN66->77 váltást (a két szám benne az évszám az egyik 1966 a másik 1977-ben jött ki!) a régi FORTRAN66 programok gyakorlatilag változtatás nélkül mentek 77-en (fordítva már nem volt igaz, mert a 77 egy csomó újdonságot hozott), egy két kevésbé gyakran használt megoldás az ami 66-ban még ment 77-ben már nem.

Na próbálj meg egy nagyobb Python2-t átrakni 3-alá hát egy rakás helyen át kell írjad (és a két változat között nem 11 év telt el...).

Az, hogy mindg vannak divat nyelvek, meg hypeolt nyelvek az egy dolog. Meg mindig vannak olyanok, hogy "na ez aztán lesz a kánaán" aztán pár év múlva kerülnek a sűllyesztőbe. Emlékszem ilyen volt annak idején a perl akkor mindenki azt mondta hogy ez a földreszállt csoda maga, a script nyelvek Rolls-Royce-a aztán ma már szinte hallani is alig róla. Most ilyen a python. Majd meglátjuk. Ami biztos, hogy a C/C++ tartja magát. A C maga jóval több mint 50 éves, és a népszerűsége nem csökken, a C++ is 42 éves. Ez alatt bizonyított. És nagyon sok helyen használják.

Sokan próbálkoznak más nyelvekkel, de egyenlőre nem túl sok sikerrel. Speciális alkalmazásoknál, területeken vannak jól használható programnyelvek, vannak jó megoldások, de jelenleg még mindig úg ylátszik, hogy a C/C++ nyerő lesz. És a másik fele, hogy sok nyelv a C/C++-on alapul (mondván annak a hibáit "kijavítják"). Tehát ha megtanultad a C/C++ nyelveket (ma már elég a C++ ha jó a tanárod) akkor a többivel sem lesz bajod, mert "rokonok".

2021. okt. 4. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!