Üdvözlet. C++-ot akarok tanulni. Hogyan ellenőrzöm az alábbi adatokat?
Adat1, Adat2
Ezután egy mátrix van: Adat1 db sor, és adat2 db oszlopban
Pl.:
1 0 1
2 1 2
3 1 3
hogyan vizsgálom meg azt, hogy soronként melyik nem nulla? Az elméletem az, hogy adott az első sor:
1 0 1
És azt vizsgálni, hogy az a sor ha csak egy szm nagyob bnullánál akkor azt én kiíratom egy változóval.
Kezdő vagyok, a lehető legegyszerűbb segítséget fogadom szívesen, nem tudok sok bonyolult dolgot :D
"nem tudok sok bonyolult dolgot :"
Ahhoz képest ez a kérdésed elég bonyolultra sikerült.
A megfogalmazás lenne az?
Igyekszem egyszerűen.
1 0 1
Ez 3 szám egy sorban. Megszeretném vizsgálni, hogy ha a 3 számból csak 1 db szám a nagyobb, akkor azt egy db változóhoz szeretném hozzáadni. Majd a következő sorra megyek és ezt is mnegvizsgálom majd hozzáadom ezt is a db változóhoz. A végén pedi gkiírom a db változót.
"Megszeretném vizsgálni"
Az igekötőt külön kell írni. Ez engem annyira megzavart, hogy azután nem értettem meg egy k. szót sem a hablatyolásodból. A lényeg, hogy nem neked való ez, szerintem.
"hogyan vizsgálom meg azt, hogy soronként melyik nem nulla?"
Két for-ciklussal, az első a sorokat számolja, a második az oszlopokat. És a másodikon belül használsz egy if-et, és ha nem nulla, akkor mondjuk - a feladattól függően - kiíratod a sor és oszlopszámmal együtt vagy belerakod egy tömbstruktúrába/osztályba, stb...
Megnézed a programozási tételek nevű témakört, elolvasod, megérted, megjegyzed és alkalmazod (azt, amire nincs beépített függvény, pl. a sorbarendezés). [link] Ezek alapműveltségnek számítanak minden programozónál.
Nem fogalmazol túl egyértelműen, de nekem ez a feladat az eldöntés tételének tűnik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!