Meddig kellene eldönteni, hogy pontosabban mivel akarok foglalkozni?
Informatika szakon fogok továbbtanulni, de nem tudom, hogy pontosan mivel akarok még foglalkozni.
Játszottam már több gondolattal (pl. hardveres programozás, data science, játékfejlesztés, egyéb szoftverfejlesztés) de még nem tudom hogy mit akarok végleg válsztani. Ezt meddig kellene eldöntenem? És hogy?
Hallottam, hogy az egyetemen fontos az önszorgalom, és az erős specifikus tudás megszerzése ahhoz hogy a jövőben jó állást találjak. Szóval gondolom a "majd lesz ami lesz" hozzáállás nem a legelőnyösebb.
Egyetemen másodévesként úgy is ráérzel...
- Ha szeretetni fogod a kis kütyüket, akkor microcontrollert fogsz programozni
- Ha megszereted a grafikai dolgokat, akkor FrontEnd-es
- Ha adatok fognak izgatni, akkor adazbázisos (sok van), Elasticsearch és/vagy adatbányászat
- Ha matematika irány fog meg, akkor akár Mesterséges Intelligencia irány is jó.
De mondom. Ezt nem kell eldönteni. Ezt megérzed majd.
BME Mérnökinformatikus képzés 4. félévében vagyok.
Nagyából mindenbe kaptunk betekintést és az elvégzett tárgyak alapján tudom, hogy mit tartok érdekesnek és mi az amit rühellek vagy éppen csak nem érdekel.
Githubon keresel egy olyan projektet, ami érdekel, megismerkedsz kicsit a kódjával és ott elkezdesz besegíteni. Ha pl. érdekel a csillagászat, akkor abban a témában, ha az autók, akkor olyan témában. A lényeg hogy érdekeljen, legyen motiváció.
Később az önéletrajzba bele tudod majd írni, hogy xy projekten dolgoztál már Githubon, meg lehet nézni a profilodat mit csináltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!