Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol ismerkedhetek olyanokkal...

Hol ismerkedhetek olyanokkal akiket be tudok szervezni unity játék készítésbe?

Figyelt kérdés

Sokmindent megcsinálok de egyedül más mint társaságban!

Van blog ami foglalkozik a témával?

2022. márc. 31. 16:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért a 9000x140000-es pályánál NAGYON fontos az optimalizálás, a Unity által nyújtott technológiák is és az egyéb szükséges betöltés vezérlő megoldások is.

Én pl mostanság akarok háztervező + világtervező (elég hülye név magyarul) részt írni, mivel sokkal gyorsabban tudok majd a nagy projektemmel haladni, ha a játékosok csinálják ezeket. Nem kevés tervezés és munka kell egy ilyenhez, hogy valóban jó legyen. Persze nem lehetetlen :)

2022. márc. 31. 21:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Úgy átlagosan napi 12 órát dolgozom, és májusig hozzá se nyúlok a programhoz szerkeztés szinten! Két nap alatt olvasom végig a program használatát minden nap olvasom újra meg újra már majdnem bemagoltam és fejből mondom el, minden funkciót azonnal nézem a programban és ha pl pályát kell hozzá létrehozni akkor minden nap előről kezdem a tegnapi munkát.

Minden segédprogramnál ugyan így járok el. Elvileg értenem kell a szoftver használatához mire elkezdem a játékot szerkezteni. Az egyetlen ellenségem a magány, mert egy haver se tud beleszólni ebbe a témába, mert tipikus konyhások. Vagyis:"konyha nyelven értenek".

Ismerem magam tudom hogy viselkedek és tudom hogy egy idő után megterhelő lesz kivéve ha nem egyedül csinálom. Versenyző típus vagyok imádok másokat, mérföldekkel leelőzni, ez érvényes a tanulásra is.

Ha te is játékot írsz tudod milyen úgy írni, hogy tudod senki nem fogja megismerni mit alkottál. Hisz nem azért csinálod hogy foggyon a gép memóriája.

2022. ápr. 1. 11:57
 13/15 A kérdező kommentje:

Kicsit kétértelműen írtam:

4 óra pénzkeresés, 8 óra alvás 12 óra programozás!

Ezt értem a 12 órát dolgozom alatt de pénzkeresés közben alszom és programozok néha és 4 órát alszom így 16 óránál többet foglalkozok ezzel a projektemmel! A sok szabadidő már átok!

2022. ápr. 1. 12:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hol is kezdjem...

Tényleg ne vedd sértésnek, de az írásod az olvashatóság határait súrolja. A "súlyos magyartudás" ne merüljön ki egy-két ritkább szó bedobásában! Komoly problémákat vélek felfedezni az egybe- és különírás, valamint a központozás terén. Előbb ezt tedd tisztába, utána jöhet a rovásírás. (Ha a játékbeli szövegek is ilyen helyesírással vannak írva, az azért elég nagy negatívum.)

"Kb 8 általános elegendő azokra a hosszas unalmas keresgetésekre amire nekem szükségem van."

Tehát lusta vagy, és mással végeztetnéd el a munka kellemetlenebbik részét.

Mennyi pénzed van rá? Csak mert ingyen senki nem fog társulni veled azért, hogy hülyeségekért ugráltasd. Az is elég homályos, hogy "játékfejlesztéshez" minek egy személy, aki csak interneten keres? Nem látod át a szervezési folyamatokat.

"programozás mennyire megy?"

"Nem okoz problémát de dilettáns vagyok programozásból."

Tyűha! Az igen!

"ollózni tudok"

Azt Schmitt Pali is tudott.

Tehát te az a fajta játékkészítő (?) vagy, aki kész részleteket nyúl le mások programkódjából, majd azt saját munkaként beállítva büszke magára.

Nem bűn máshonnan információt meríteni, de ez a valós tudást nélkülöző másolósdi eléggé visszataszító.

"De van progamozó ismerős a csapatomban felajánlotta ha megakadok segít, ő is várja a játék megjelenését, és ha nagy a baj van 3 programozó ismerősöm rajta kívül."

Akkor miért itt toborzol tagokat?

Ja, várjál, emlékszem... mert neked arra is külön ember kell, hogy a saját ötletednek interneten utánanézzen.

"9000x140000 pályát tervezek készíteni"

Tehát te kicsivel több, mint egymilliárd pályát szeretnél.

Hogyan mondjam, hogy ne legyek sértő?...

Ez csöppet irreális. Még ha valami nagyon tömör formátumban tárolod is a pályákat, és mondjuk egy pálya 20 kB, akkor csak a pályát kb. 20 gigabájtot esznek. Ráadásul ennyi pályát megtervezni irreálisan sok idő. Nem véletlen, hogy még a komoly, AAA játékokban sincs ennek még a töredéke sem, hiszen egy jó pályatervhez idő kell. Méghozzá sok idő. De ha te 1 óra alatt megtervezel egy pályát, úgy is több, mint 100 ezer évig tartana. Ha csak erre felvennél ezer embert, még úgy is száz év. Egyetlen módon lenne lehetséges: ha valamilyen algoritmus állítaná elő - lehetőleg futásidőben - az egyes pályákat. Ehhez persze komoly programozói tudás kéne, nem elég az, hogy képes vagy StackOverflowról kimásolni ezt-azt. (Bár van egy olyan érzésem, hogy az inkább a páyalméret lesz, csak ezt sem sikerült érthetően leírnod. Hogy akarsz te másoknak utasításokat adni, ha nem tudsz egyértelműen fogalmazni?)

"Én a tanulásom elején vagyok ezzel a programmal, te meg úgy beszélsz mintha lehetetlen lenne megtanulni az egészet 1 embernek."

Senki nem mondta, hogy lehetetlen. Azt írták, hogy a programozó haverjaid nem fogják megírni helyetted, illetve azt, hogy elég taszító a szerep, amit betöltesz a fejlesztésben.

Ettől függetlenül én mondom azt, hogy ilyen hozzáállás mellett te nem fogod még a töredékét sem megtanulni.

"Amikor 1 év múlva vissza nézem mit írtam biztos röhögök, vagy legenda lesz ez a sor."

Oké, egy év múlva visszatérünk erre. Elteszem könyvjelzőnek ezt a témát, és majd egy év múlva, 2023. március 31.-én visszatérünk rá.

"Két nap alatt olvasom végig a program használatát minden nap olvasom újra meg újra már majdnem bemagoltam és fejből mondom el"

Ez valami kényszerbetegség?

Csak mert amúgy semmi értelme.

"minden funkciót azonnal nézem a programban és ha pl pályát kell hozzá létrehozni akkor minden nap előről kezdem a tegnapi munkát"

Szerintem meg alapjaiban nem vagy képes átlátni az egész fejlesztési folyamatot. Funkcióhoz pályát létrehozni? Érdekes... Minden nap előlről kezded a tegnapi munkát? Hát... oké.

"Az egyetlen ellenségem a magány, mert egy haver se tud beleszólni ebbe a témába, mert tipikus konyhások. Vagyis:"konyha nyelven értenek"."

Azért az arcod az megvan, látom. Az irónia csúcsa, amikor az szólja le mások értelmi képességeit, aki sem fogalmazni, sem írni nem képes olyan szinten, amit már egy általános iskolástól is elvárnánk.

"Versenyző típus vagyok imádok másokat, mérföldekkel leelőzni, ez érvényes a tanulásra is."

(Most nem azért, de ahová nem kell, oda bezzeg tudsz vesszőt rakni.)

Nosza, akkor tanulj meg programozni!

"Ha te is játékot írsz tudod milyen úgy írni, hogy tudod senki nem fogja megismerni mit alkottál. Hisz nem azért csinálod hogy foggyon a gép memóriája."

Azért igyekszem olyasmiket írni, amikről sejtem, hogy érdekel valakit. Illetve gyakran versenyekre írunk programot, így esélyesebb, hogy valaki felfigyelrá, mintha csak egy ismeretlen webszerveren csücsülne. Emellett visszajelzést is kapunk, hogy mi az, ami tetszik benne másoknak, és mi az, ami nem.

"pénzkeresés közben alszom"

Éjjeliőr vagy?

"A sok szabadidő már átok!"

Azt az átkot fordíthatnád mondjuk arra, hogy megtanulj írni. Ha ez megvan, akkor meg arra, hogy megtanulj programozni. Illetőleg némi önismereti fejlesztés sem ártana.

2022. ápr. 1. 14:00
 15/15 A kérdező kommentje:

Látom hogy a szellemi fejlődésemet próbálod meg elősegíteni, és köszönöm. De ez a gyakorikérdések, mit vársz másoktól?

Az intellektualitás legmagasabb fokával teszik fel a kérdéseket hogy azonos intellekualitású embertársaiktól a leg megfelelőbb válaszokat kapják. (Szarkazmus)

Emelett van egy módosíthatatlan tény, hogy az a normális ami a töbségre igaz, és nem az, ami egy előre megírt normának megfelel. Én még mindig nem tudom elfogadni hogy trollkodni normális. Tehát a fent említett komolytalan, hozzáállási, és helyesírási kiemeléseidet, ha az álltalad követett normák alapján fogalmaztam volna meg, akkor csatlakozok egy kisebbségben álló társadalomba ami a fent említett tény alapján nem normális. Az évek alatt a töbség elérte hogy szavaim, és gondolkodás módom, az övékével azonos legyen. Évekig fogalmaztam és írtam helyesen és folyamatosan azt a választ kaptam hogy nem értik amit írok, ugyan így egy realitás alapján gondolkoztam ami, több téren hátrányt jelentett, így azt a döntést hoztam hogy megtanulok olyannak lenni mint amilyenek velem. Sajnos a régit amit a te álltalad követett normákkal azonos, én mára már elfelejtettem! Kénytelen leszel elfogadni a tényt hogy a világban lesz valahol egy olyan játék ami nem felel meg annak hogy létezzen! Ha az elején azt látod kiírva hogy MBT akkor kerüld el, nem akarok rosszúllétet okozni. Elvileg 8 embernek készül egyenlőre nem tervezem kiadni eladni. De ha valami elég rossz akkor az már jó! Köszönöm figyelmed, és hogy rávilágítottál a hibáimra.

2022. ápr. 2. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!