Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki szoftverfejlesztőnek...

Aki szoftverfejlesztőnek esetleg mérnöknek vagy bármilyen komolyabb egyetemen tanul, az hogyan tudja megoldani az anyagi kiadásait szülői támogatás nélkül ?

Figyelt kérdés
Ebbe benne van az is hogy illik eljárni szórakozni is havi 1x-2x , szociális kapcsolatokat ápolni , szerelmi kapcsolat , néha venni 1-2 ruhát hogy valamiben meg tudjon jelenni .

2022. febr. 23. 07:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Én nyáron munkát vállaltam, kőműves mellett. Jó kis erőnléti edzés volt.

Több száz négyzetméternyi csempét leverni, talicskába lapátolni a sittet, a pincéből az utcára kitolni, ott feltolni a sittes konténer magasságáig és bebillenteni. Ezt nyomni naponta tíz órán át.

Előfordult, hogy munka után kivánszorogtam a villamosmegállóig, ott leültem és elment három villamos is, mire elég erőt tudtam gyűjteni a felszálláshoz.

Este, vacsoránál a kanalat nem tudtam teljesen a szémhoz emelni, úgy be volt durranva a karom.

De volt diákmunka is, ami sokszor jól jött és olykor aránylag jól is fizetett.

A tizes válaszolóval nagyon egyet tudok érteni. Aki bulizni, haverokkal lógni, szórakozni, ruházkodni akar, az a jövője rovására teszi ezt és később sokszorosan meg is fizeti az árát.

2022. febr. 23. 14:35
 12/15 A kérdező kommentje:
Fogadjam el, hogy számokra a gólyatábor, az egyetemi bulik, a rendezvények offosak?
2022. febr. 23. 15:57
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Ez a képességeiden is múlik. Az egyetemi anyagok nagyjából úgy vannak osszeállítva, hogy azokat a 100-110-es IQ-val rendelkezők is képesek legyenek elsajátítani, befogadni. Ki-ki a személyiségéhez mérten, több vagy kevesebb szorgalommal, plusz energia-befektetéssel.

Akinek nagyon megy, annak jut ideje szórakozni, kikapcsolódni, hobbira. Akinek meg nem, az rosszul teszi, ha a tanulási idő terhére ejti meg az ilyesmit.

Ennek igazságtartalmát a vizsgákon elég látványosan, jól érzékelhetően meg is lehet tapasztalni.

Az én véleményem az, hogy a bulik nagyon nagy része sekélyes, felejthető élmény és messze nem ér annyit, mint amennyi időt elvesz, elvisz.

A legjobb buli sokak életében a diplomaosztó utáni bankett. Csak hát, odáig el is kell jutni.

A tanácsom az, hogy ha valakinek a teendői mellett még marad ideje, energiája másra, akkor azt is a választott hivatásának területén belüli plusz ismeretszerzésre fordítsa. Ez a lehető legjobb befektetés, amit valaki a saját boldogulása érdekében tehet. Aki akkoriban így tett, az ma mind sinen van.

2022. febr. 23. 16:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A koli olcsó.

Ha jól tanulsz és bizonyítottan rossz anyagiháttérből jössz, ahol eseteleg a háztartásban vagy 1-2 beteg ember (pl.: cukorbeteg) és mondjuk minimum az ország egyik végében van, nagyon távol Budapesttől.

Akkor rengeteg támogatást kapsz, koli helyet is, mellé pici diákhitel meg pici munka és már nagyon jól élsz.

2022. febr. 23. 16:47
 15/15 anonim válasza:
Matek szakon vagyok, itt az emberek max. korrepetálnak embereket, másra nincs idő (pro tipp: ez amúgy rohadt sok pénz, 4k-t is lazán lehet kérni egy óráért, ha nem többet...). Egy barátnőm van, aki emellett még dolgozik is, de ő vmi csodaember. Fenntartja magát teljesen Bp-n és még extrákra is futja neki - ennek ellenére is csak egy tárgyból csúszott meg. Minden tiszteletem az övé, én még a tanítást is fel kellett adjam a nagy terhelés miatt.
2022. márc. 1. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!