Tudnátok segíteni infó háziban?
18-asnak:
"Öhm..., akkor miért tanulod?"
Nem csak szakiskolák vannak a világon. Egy sima gimnáziumba járok, 9. osztályba, magyarul kötelező nekem ezt tanulni (az új NAT-ban is van pyton bőven és ha jól tudom a középszintű érettségiben is kérik már).
"Bár annak dacára, hogy állításod szerint a humán területek kedvelője vagy, a mondatkezdő nagybetűkkel is komoly baopk vannak"
Ha nem formális levelet írok, addig szerintem nem baj, ha egy-egy kisebb helyesírási hiba van a szövegeimben. Amíg érthető a mondanivalóm, addig szerintem ilyen kis hibákba belekötni csak szőrszálhasogatás. Lehet egy kicsit összeszedetlenül fogalmaztam, csak hát na... ideges voltam kicsit.
"A kategória neve nem az, hogy "házi feladat megoldások"."
Ott is vannak bőven olyan kérdések, ahol konkrét megoldásokra kérdeznek rá, mégse szidnak ott senkit (rossz kategóriába raktam a kérdésemet).
"Ő meg tudott írni egy számlálós ciklust."
Nem, nem tud ő se semmit. Bármikor segítséget kérek tőle, elhajt annyival, hogy "próbálkozzál csak". Nem is ő tanít az órákon, csak azt mondja hogy olvasd el a könyvet, oszt oldjad meg a feladatokat. Kíváncsi lennék rá, hogy hogyan szerzett tanári diplomát. (És igen sokan nem hiszik el, hogy ilyen tanárnőm van, de nálunk vidéken sajnos ez a helyzet).
Egyébként while-ciklussal oldottam meg végül a feladatot, aminek eleinte nem láttam át teljesen a lényegét, de végül sikerült megértenem.
Tisztában vagyok azzal, hogy nem jó, ha konkrét megoldásokra kérdezek rá és ezzel csak magamnak teszek rosszat, erre én is rájöttem és köszönöm hogy rávilágítottál erre. 15 évesen még sok tapasztalatot kell szereznem, és rájöttem arra, hogy nem jó ha becsapom magamat. Viszont az is igaz, hogy 1-2 válaszoló nagyon alpári hangnemben válaszolt nekem.
Itt le szeretném zárni ezt a témát és a továbbiakban ignorálni fogom ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!