Tudnátok segíteni infó háziban?
Hát igen, szegény, valszeg nem akar programozó lenni, így legalább két percet elvett az életemből, hogy kisegítsem egy válasszal, amit lehet hasznosítani is tud, ha akar.
Ha meg nem, akkor legalább nem kap info egyest, és a sok visszakérdezéssel megspóroltam egy csomó időt.
Én mocsok csicska, megyek, el is szégyellem magam.
Ugyanitt, szívesen vállalok adatb, prog, webprog, webszerkesztés házi feladat megírást, gyorstalpalót xD
9-es: Nem érted a lényeget.
Az jó, hogy segítettél, csak az ilyenek nem segítséget kérnek, hanem, hogy csináld meg helyettük. Nem ért a programozáshoz, ezt ő is elismeri. De kérdezem én, az iskolában ezeknek a feladatoknak nem az lenne a lényege, hogy megtanulja, amit meg köll? Azzal csak ártasz, ha tálcán kínálod a megoldást, egy ilyen piti semmilyen feladatra. Segíteni lehet, de nem megoldani kellene helyette, mert akkor ilyen elven írd meg a dogáját is, meg szerezz helyette iskolai végzettséget is az ő nevére. Akkor mi értelme van a képzésnek?
Amikor én jártam OKJ-re, pontosan ilyen nulla, senki, gombák kaptak OKJ papírt arról, hogy ők "Szoftverfejlesztők". Holott a legegyszerűbb feladatokat is képtelenek voltak megoldani.
Képzelj el egy olyan világot, hogy az autószerelő nem ért az autók szereléséhez, az ápolónő nem tud vért le venni, a pék nem tud kenyeret sütni, stb. És te pont ehhez asszisztáltál. Tudom, nyilván, ez ennél picit komplexebb, de gondolom azért érted a lényeget.
"Nem érted a lényeget."
Érti ő, csak nem érdekli, mert önző.
Az a lényeg, legalábbis számára, hogy a saját farkát nyalogathassa.
Igen nyilvánvalóan egy önző g*ci vagyok. Van egy külön kategória gyk-n házi feladat kérdések néven, ennyi erővel azt is be lehetne szüntetni. Közöm nincs a gépekhez és a progamozáshoz fiú létemre, engem a humán tárgyak érdekelnek inkább. A másik dolog az, hogy a mai közoktatás helyzetét is jól mutatja, hogy a 60-70 éves tanárom még a 80-as évekbeli számítógépeken tanult, a wordben pl. azt se tudja hogy hogyan kell betűméretet állítani, magyarul ő sem tud sokkal többet nálam.
A 9-es válaszolónak köszönöm hogy megpróbált segíteni és rávezetni a dolgokra.
"Igen nyilvánvalóan egy önző g*ci vagyok. "
Nem rólad írtam, hanem arról, aki válaszolt, és a reakciókra még neki állt feljebb.
"Van egy külön kategória gyk-n házi feladat kérdések néven, ennyi erővel azt is be lehetne szüntetni."
Miért? Az hasznos.
Más dolog segíteni a feladat megoldásában és más valaki helyett megcsinálni azt.
Aki utóbbit teszi, az nem segít, az leszarja a kérdezőt, félre tolja, mert az a fontos számára, hogy maga és esetleg mások előtt bizonygassa, hogy ő a piros ász, hogy ő valaki. Az ilyen számára a kérdező csak beszállító, aki tálcán hozza az apropót, az ürügyet, aminek okán páváskodhat a nyomorult senki.
"A másik dolog az, hogy a mai közoktatás helyzetét is jól mutatja, hogy a 60-70 éves tanárom még a 80-as évekbeli számítógépeken tanult, a wordben pl. azt se tudja hogy hogyan kell betűméretet állítani, magyarul ő sem tud sokkal többet nálam."
A mai közoktatás helyzetéhez ennek semmi köze. Nekem 30 éves számtech múlt van a hátam mögött, de még életemben excel, vagy word nem volt egyik gépemen sem.
"Közöm nincs a gépekhez és a progamozáshoz fiú létemre, engem a humán tárgyak érdekelnek inkább."
Öhm... akkor miért tanulod? Elég kevés olyan iskolát láttam, ahol informatika tagozaton kívül programozást tanítottak volna. Ha mégis, akkor az legfeljebb Imagine Logo-t, vagy Scratch-et jelentett, és nem Pythont. Ha meg nem érdekel, akkor miért jársz erre a szakra? Miért nem művészeti technikumba jársz? Bár annak dacára, hogy állításod szerint a humán területek kedvelője vagy, a mondatkezdő nagybetűkkel is komoly baopk vannak...
Egyébként meg: tudod, én sem lettem történész, mégis 8 éven át, heti 2 (néha 3) órában kellett tanulnom. Irodalmár sem lettem, mégis azt is 8 éven át tanulnom kellett. (Az mondjuk igaz, hogy én sem tartom jónak ezt a rendszert, hogy képességektől, és érdeklődési körtől függetlenül mindenkinek ugyanazt kell, ugyanolyan mennyiségben tanulnia, meg azzal sem tudok egyetérteni, hogy némelyik tudományterületek borzasztóan magas, mások meg arcpirítóan alacsony óraszámban vannak jelen, de alapvetően azzal nincs probléma, hogy az ember más területeken is legalább az alapokat megismerje.) Te sem fogsz belehalni, ha némi alapszintű algoritmizálást tanulnod kell. Mert ez távolról sem egyetemi szint, amit tőled kérnek, hanem egy tök egyszerű számlálós ciklus. Gyakorlatilag az alapok alapja, amit most kértek tőled. Kb. olyan, mintha matekból az 1+1-et kérdezted volna meg.
"Van egy külön kategória gyk-n házi feladat kérdések néven"
Jól mondod. A kategória neve nem az, hogy "házi feladat megoldások".
Egyébként meg segíteni valamiben nem ugyanazt jelenti, mint megoldani más helyett.
Nem leszek álszent, én is volt, hogy valamiből úgy másoltam le a házi feladatokat, de én inkább örültem volna, ha valaki segít elsajátítani azt a tudást, aminek birtokában már nem szorulok más segítségére.
A programozásban meg végképp fontos, hogy ne veszítsd el a fonalat már az elején. Ha pedig a legegyszerűbb feladatot is képtelen vagy megoldani, és nem is akarod megérteni, akkor legjobb esetben is a kegyelemkettesre hajthatsz év végén. Tudod: ingatag alapokra nem lehet építkezni. Most kell behoznod a lemaradásodat, és nem akkor, amikor már több havi anyaggal leszel lemaradva.
"a mai közoktatás helyzetét is jól mutatja, hogy a 60-70 éves tanárom"
Igen, jól mutatja, hogy rendszerszintű problémák vannak, ha csak nyugdíjas tanárok visszahívásával tudják megoldani a szakoktatást. De ez nem ok arra, hogy egy egyszerű for-ciklust ne tudj megírni.
"még a 80-as évekbeli számítógépeken tanult"
Képzeld: az én tanáraim is. Sőt, a faktos tanárom még Ural-2 számítógépen tanult az egyetemen programozni. A főiskolai tanárom Commodore 64 BASIC-en, majd C64 assemblyben programozott. És láss csodát, rengeteget köszönhetek nekik, remek tanáraim voltak.
"wordben pl. azt se tudja hogy hogyan kell betűméretet állítani"
Ebben azért érzek némi költői túlzást. ;-)
De még ha így is van: ő legalább meg tud írni egy "for" ciklust. Te meg nem.
Aprócska megjegyzés: az informatika nem arról szól, hogy nyald be minden szoftver használati útmutatóját. Ez a szakma arról szól, hogy ha adott egy probléma, akkor találd meg arra a megoldást. A Word meg csak egyike a sok létező szövegszerkesztőnek. Sokan nem is azt használjuk, hiszen van annál jobb. A gáz inkább az, hogy ennek ellenére mindenhol azt kell tanítani, mert a MS mocskos módon pénzeli a döntéshozást. De ez nem szakmai kérdés már...
"ő sem tud sokkal többet nálam"
De. Ő meg tudott írni egy számlálós ciklust. Te meg nem.
Kicsit sokat képzelsz magadról, miközben tök suta vagy. Előbb nézz magadba, mielőtt másokat kritizálsz! Ha tényleg igazad lenne, akkor nem kellett volna ezt a kérdést kiírnod. Szóval erről ennyit.
A mondatkezdő nagybetűkre, illetve a központozásra meg gyúrj rá, mert nem csak a programozásban vannak hiányosságaid.
#13 "Képzelj el egy olyan világot, hogy [...] az ápolónő nem tud vért le venni"
Elkeserítselek?
2 hétig voltam a kórházban COVID-dal. Vérvétel: negyedjére sikerült. Branül beültetése: harmadjára sikerült. Második vérvétel: négy ápoló próbálkozott, és harmadjára sikerült nekik. Folytassam?
Sajnos már eljött ez a világ. Én a legkevésbé sem vagyok az a "régenmindenjobbvót" típusú ember, de amikor vissza kellett mennem laborkontrollra, azon izgultam, hogy 40 feletti nővér vegye le a véremet, mert nagy átlagban ők még jól el tudják végezni.
" azon izgultam, hogy 40 feletti nővér vegye le a véremet, mert nagy átlagban ők még jól el tudják végezni."
Ha valakinek nincs vénája, vagy szétlőtte magát, attól egy vérprofi, 30 éve gyakorlatot folytató nővér sem képes vért venni, max. lábból, véna preparációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!