Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudnátok segíteni infó háziban?

Tudnátok segíteni infó háziban?

Figyelt kérdés
Írj egy programot, amely a felhasználó által meghatározott alkalommal írja ki a bekért szöveget!

2022. febr. 18. 23:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Igen, miben kell segiteni?
2022. febr. 18. 23:13
 2/22 A kérdező kommentje:
pytonba kéne megcsinálni azt a feladatot amit a kérdésbe leírtam
2022. febr. 18. 23:17
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Oke, de mi a problemad? Hol akadtal el?
2022. febr. 18. 23:27
 4/22 anonim ***** válasza:
19%

str = input("Adjon meg egy szöveget!");

steps = int(input("Adj meg egy számot:"));

for i in range(steps):

print(steps);

Hogy érts is, hogy mi a bánat történik itt:

Létrehozol egy változót, str néven, amit nem kell tipusdeklarálni, mert ez python. Ebbe a változóba tárolod el azt a string értéket, amelyet a felhasználó a console-ról fog megadni.

Majd ugyanezt csinálod, csak számmal. Most feltételezzük, hogy nem egy poweruser fogja ezt futtatni, és a számnál számot fog megadni, hogy ne kapj nagyon nagy hibaüzenetet. Szóval a számot is eltároljuk egy változóban, de a bevitelnél integer (egész számmá) értékké típuskényszerítjük.

Ezután egy számlálásos ciklust írunk, amely "steps"-ig, azaz bekért számig fog menni. Minden egyes alkalommal (ha 10-et írtál be, 10-szer) fogja lefuttatni, ami alatta van, tabulátorral beljebb kezdve.

Fuhh, egyetemi példa volt :D

2022. febr. 18. 23:28
 5/22 anonim ***** válasza:
75%
De jó, itt vannak ilyen önkéntes csicskák, akik csettintésre megoldják más házi feladatát? :)
2022. febr. 18. 23:45
 6/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha ilyen egyszerű iskolai házifeladatot megoldatsz velünk, akkor mi értelme van az egész iskolai programozásnak? Ilyen elven, akkor te pontosan NULLA erőfeszítést fordítasz rá, akkor ennek pontosan NULLA értelme van. Azért ez így nagyon gáz!
2022. febr. 19. 07:51
 7/22 A kérdező kommentje:
bocsánat hogy próbáltam segítséget kérni. én nem értek semmit a programozáshoz, de azóta már rájöttem köszönöm.
2022. febr. 19. 12:31
 8/22 anonim ***** válasza:
55%

Gyere máskor is!

Van aki behordja a tüzifát, de hallottam olyanról aki szopást is vállal.

2022. febr. 19. 14:05
 9/22 anonim ***** válasza:
Jujj, leírtam a választ, ami helyes lenne, ha a gyakori a plusz szóközöket nem venné ki a szövegből, majd elmagyaráztam, úgyhogy válaszoltam a kérdésre 1000%-osan és lepontoztak :D Szeretlek gyakori
2022. febr. 19. 20:12
 10/22 anonim ***** válasza:
#9 nem szeretik itt az ilyen csicskakat.
2022. febr. 19. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!