Megoldható, ha írok egy .html .css .js fájlt, akkor azt ne csak az adott PC-n érjem el, hanem bárhol máshol is?
Kezdő programozó vagyok. Csak tanulgatom a dolgokat. Zavar, ha pl. Laptopon kezdtem el írni vs code-ban, és aztán kedvem lenne folytatni, de mondjuk pc-n.
Megoldható, hogy elmentsem valami felhőbe mondjuk? Mint pl. Drive-ra menteném, aztán a másik gépen letölteném, és hozzáadnám megint a vs code-hoz. Dolgoznék rajta, elmentem feltöltöm megint drive-ra.
Ezzel így ugye megoldható, de hosszadalmas mentegetni, feltöltebi, aztán letölteni. Erre esetleg van egyszerűbb megoldás?
off topic javascript kérdés
var x = 3;
var y = x++;
y += 1;
az y értéke itt 4. Nem értem hogy miért, hisz:
y = x + 1, tehát
y = 3 + 1; tehát
y = 4 -> ez így oké, de aztán változtatunk az y változón:
y = y + 1; tehát
y = 4 + 1 ->
y = 5
Az én eredményem 5, viszont a helyes eredmény 4. DE MIĚRT?
var y = x++;
az azt jelenti, hogy
y = x
x = x + 1
nem pedig azt, hogy
x = x + 1
y = x
Hát ez az, akkor
Y = x = x + 1 és mivel balról jobbra hajtja végre a műveleteket, így...
"Azért ne bohémkodjunk már."
Miért is? 10-ből 9 helyen GIT-et használnak. Igen, tudom, hogy ott van még az SVN a CVS, a Perforce és még mások, de azokat alig használják.
"var x = 3;
var y = x++;
y += 1;
az y értéke itt 4. Nem értem hogy miért"
Azért, mert az x++ mint kifejezés értéke x. Ez az érték kerül az y változóba, majd az x értékét növeli egyel. Ha már a megnövelt értéket akarod a kifejezés értékének is, akkor ++x kell.
Tehát
var x=3
var y=++x
y+=1
Ebben az esetben 5 lesz az y értéke.
Nem mellesleg manapság a var már nem szokás, const vagy let a javasolt, hogy a scope-ok rendben legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!