Megoldható, ha írok egy .html .css .js fájlt, akkor azt ne csak az adott PC-n érjem el, hanem bárhol máshol is?
Kezdő programozó vagyok. Csak tanulgatom a dolgokat. Zavar, ha pl. Laptopon kezdtem el írni vs code-ban, és aztán kedvem lenne folytatni, de mondjuk pc-n.
Megoldható, hogy elmentsem valami felhőbe mondjuk? Mint pl. Drive-ra menteném, aztán a másik gépen letölteném, és hozzáadnám megint a vs code-hoz. Dolgoznék rajta, elmentem feltöltöm megint drive-ra.
Ezzel így ugye megoldható, de hosszadalmas mentegetni, feltöltebi, aztán letölteni. Erre esetleg van egyszerűbb megoldás?
Vagy marad a felhőzés, vagy pendrive-ozol
(Mindkét esetben legyen egy "háttér" biztonsági mentés, hogy ne elölről kelljen kezdened, ha valami gebasz van)
Öhm.. bocs srácok, de a felhő, a pendrive, nas és egyéb hálózati megosztás alapvetően nem rossz (pl word doksi esetében) na de könyörgöm, ezek plain text fájlok!!!!!
Tényleg senkinek nem jutott eszébe a git?
Eleve jó lenne ha a kezdőket alapból erre szoktatnák, mert már alap elvárás az ismerete és használata, másrészről baromi hasznos, harmadrészről tökéletesen megfelel a célnak.
Gitlab és Github esetében is lehet privát repót ingyen létrehozni. GUI-nak pedig mindenki azt használ amit akar, nem kell konzolozni mindenképp. :) (nekem a gitkraken a favorit, de sajnos fizetős. ellenben ha windows-t használsz akkor a fork is jó alternatíva, csak az sajnos nincs linuxra)
Érdemes git-ben tárolni az ilyen dolgokat, bár ez nem válasz a kérdésre... git repo ugyanúgy lehet pendrivon és felhőben. Szóval ez nem azt mondja meg hogy hol tárolod, hanem hogy milyen formátumban.
Egyébként én Github-ra szavaznék, ha van jogolustságod git klienst telepíteni a gépeken ahol használnád.
"Ezenkívül még mire jó?"
Hidegen tartja a sört és lehet vele parkettát is lakkozni.
"Eleve ez a de-facto standard ha verziókezelésről van szó"
Azért ne bohémkodjunk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!