Csináltam egy shutdown panelt. A kikapcsolásnak és az újraindításnak már megvan a kódja, mégpedig:
Kikapcsolás: Shell ("shutdown -s")
Újraindítás: Shell ("shutdown -r")
Egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi lehet a kódja a Stand By nak... Kérlek segítsetek!
2010. szept. 11. 12:49
1/5 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem hogy a Shell ("shutdown -h") nemlehet, mert az azt jelenti hogy "Hibernate" és az nem ugyanaz mint a Stand by. :)
2010. szept. 11. 12:54
2/5 anonim válasza:
Drágám. Azt ugye tudod, hogy ennek az ég világon SEMMI köze nincs a VB-hez? Ez kiadja a parancsot a shellnek. Te is megvizsgálhatod, ha nyitsz egy parancssort, és beírod, hogy shutdown /?
2010. szept. 11. 16:14
3/5 A kérdező kommentje:
Lehet hogy más programnyelvek is ismerik a Shell parancsot, de azt tudom hogy a VB igen. Esetleg nem tudod a megoldást a kérdésemre?
2010. szept. 11. 18:04
4/5 anonim válasza:
Ez előző kolléga azt akarta mondani, hogy ez a "shutdown -s" nem visaul basic hanem a windows egy adott függvénye, a programból csak meghívod a Shell parancs segítségével. Amiben igaza is van.
Én viszont megnéztem a shutdown /? -t de nem tallátam sem készenléti, sem alvó állapotra vonatkozó kapcsolót... igaz használni sem szoktam. Vagy kikapcsolom, vagy bekapcsolva használom általában a gépet :P. De természetesen elismerem (és becsülöm) is aki használja a többi funkciót is.
Szóval az első válaszolónak én is visszaadom a labdát, mert átolvastam a help-et de nem írt erről információt. De lehet ez a magyar win7 más néven használja vagy "tuggyafranc".
2010. szept. 12. 01:10
5/5 anonim válasza:
Én nem azért írtam, hogy próbálja ki, hogy majd ott lesz a megoldás. Hanem azért, hogy lássa, hogy a Shell() csak kiadja az oprendszer parancsértelmezőjének, tehát ha ilyen formátumú megoldást akar, akkor ne a VB-ben kutakodjon, hanem a Wines parancssoros megoldások között. Csupán ennyit szerettem volna. Az, hogy nem képes beírni ezek után a gugliba, hogy "command line windows stand by" már nem az én hibám. Guglizni tudni kell, ha az ember programozni akar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!