Van egy bug a C# programomban és nem tudom kijavítani, bármi ötlet?
Visual studioban írtam egy programot, egy nagyon egyszerű kártyajátékról van szó. Alapvetően algoritmusok alkotják viszont muszáj voltam if-ekkel egyenként megcsinálni a meccsek 48 fajta lehetséges variációját, melyek eredménye minden esetben nyerés/vesztés/döntetlen.
A teljes 5-600 soros kimeneteli lista egy while ciklusban van, és a feltétel hogy x meccs lejátszódjon, majd x-nél kiértékeli a végeredményt. (Szóval lemegy egy meccs, a meccsek száma +1-el növekszik, majd a ciklus újrakezdi amíg nem játszódik le x-szer.)
Nagyon ügyeltem a program pontosságára és egyetlen error/warning sincs kijelezve.
Az lenne a hiba, hogy lemegy a 20 meccs, viszont közben néha-néha (pl 2-szer a 20-ból) egy meccs után azonnal 1-3 meccset levisz utána, de csak a kimenetelt írja ki mert semmit nem írok be. Szoval ez alapján a pontokat is hibásan számolja. Mivel a feliratok színére is beállítottam mit mikor mire váltson, le tudtam olvasni a hibából hogy miután egy kimenetel lezajlott, egyből megtörténik pár új kimenetel a while ciklus befejezte előtt, mert az első sorokban lévő színváltás nem történik meg.
Olyan mint ha pontosvessző/zárójel hiba lenne és rosszul tagolná a program önmagát, de ezeket ugye kiírná nekem hibának.
Kicsit bonyolultam írtam le de remélem azért érthető mire gondolok.
Nagyon hálás leszek ha valaki tudja a megoldást.
Most a kód nélkül várod, hogy valaki megmondja hol a hiba?
De amúgy csapnivaló megoldás tűnik a 48 ágú if...
Igazából 4 opciónak 3 ága van illetve azoknak is további 4 ága.
Így sokkal átláthatóbb mivel nincs 2 teljesen egyforma ág, és minden kimenetel végén 6-8 sor írja le hogyan folytatódik a meccs. Sok elemből áll a játék és így gondoltam átláthatónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!