Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Munka vállaláskor a cég...

Munka vállaláskor a cég kérdezheti az előző fizetésemről a bizonylatot?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki sikerült munkát találnom 2 év után

A probléma a következő:

1. Kérnek bizonylatot az előző munkahelyi jövedelemről

2. A munkaviszony megszűnéséről

Az önéletrajzban viszont meghosszabbítottam fél évvel a munkatapasztalatomat, így 2019 helyett 2020-at tudtam beírni, utolsó munkahelyként, ami jobban néz ki

A következő a probléma:

- 1.Ha most elküldök neki hasraütésszerűen egy bizonylatot arról, hogy mennyit kerestem akkor meg kérdezi, hogy miért nem az utolsó hónapot küldöd, ami 2020 lenne

- 2. A munkaviszony megszűnéséről nincs papírom, az már elveszett, de ha meg is lenne a fél évvel korábbi dátum szerepelne rajta ami megint nem nyerő

Érdemes lenne, felvennem a kapcsolatot az előző céggel 2 év után, hogy adjanak egy bizonylatot, mikor szünt meg a munkaviszonyom?

Mit érdemes ilyenkor csinálni?

(programozói munkakör)

2022. jan. 6. 13:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Úristen, hogy kérhetnék? Az a szép a kapitalizmusban és a szabad munkavállalásban, hogy az új munkahelyednek semmi, de semmi köze nem lehet a régihez olyan értelemben, hogy te bármilyen elszámolással tartozzál. Nyilván az nem rosszhiszeműség, ha tudni akarják azt, hogy eddig tényleg dolgoztál valahol (bár jelenleg ezt is pusztán el kell hinniük abból amit mondasz), másfelől ahogy olvasom, ez semmi másra nem megy ki, csak arra, hogy ez alapján tegyenek neked ajánlatot.

Nem is értem meg azt, hogy ilyet még valaki megtehet, vagy megengedhet magának. Milyen cég ez? Ez akkora red flag, hogy ide menjen dolgozni az akinek öt anyja van. Engem úgy vettek fel 2 hónapja, hogy át kellett mennem 4-5 körös interjún, és a kutyát nem érdekelte hol voltam eddig, hiszen úgy is csak az számít, hogy nekik megfelelek-e. Ha ez nem egy közszolgálati cég, akkor menekülj. Ha pedig az: akkor is. Minek lennél csöves? :-D

2022. jan. 6. 13:50
 2/19 anonim ***** válasza:
Mi közük van ahhoz, hogy te mennyit kerestél az előző munkahelyeden??? Milyen cég ez?
2022. jan. 6. 13:50
 3/19 anonim ***** válasza:
Melyik ceg ez?
2022. jan. 6. 13:53
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Munkaviszonnyal nem érdemes kamuzni, mert a TB kiskönyvedből látni fogják mettől meddig voltál adott helyen.
2022. jan. 6. 14:01
 5/19 anonim ***** válasza:

A munkaviszony megszűnéséről kérhetnek, ezzel bizonyítható h már nem dolgozol ott, és sok esetben vannak kötelezettségeid a korábbi munkahelyed felé, pl nekem titoktartás volt.

A jövedelemről nem kérhetnek, de amúgy mond azt, h nem kaptál/nincs.

2022. jan. 6. 14:09
 6/19 anonim ***** válasza:
Én tavaly álltam munkába újra, 2019-es kilépő papírokkal. Mindent úgy ahogy volt lefénymásoltak, aztán a kiskönyvön kívül mindent visszakaptam. Benne volt az utolsó bérpapír, amin a garantált bérminimum szerepet (a többi zsebbe ment). Nem foglalkoznak vele.
2022. jan. 6. 14:15
 7/19 A kérdező kommentje:
Igazolást kérnek, "Adatlap a jövedelemről" címszóval, szerintem ez arra utal, hogy kérnek az előző jövedelemről valami kimutatást
2022. jan. 6. 14:29
 8/19 anonim ***** válasza:
7 ezt mondjuk, hogy semmi közük nincsen hozzá. Nem értem mit nem értesz kérdező. Ha úgy gondolod, hogy beszámolóval tartozol nekik, akkor add oda. Ha esetleg téged is felháborít, hogy idegenek emberek a zsebedben turkálnak, akkor mond nekik, hogy lóf@szt. Ez olyan mintha az utcáról bejönnének a házadba, és megkérdeznék, hogy mennyi pénz van a párnanacidban.
2022. jan. 6. 14:32
 9/19 A kérdező kommentje:
De engem is, bár a felháborítás túl erős szó rá, inkább furcsállom ezt, hogy mi közük van hozzá
2022. jan. 6. 14:35
 10/19 anonim ***** válasza:

9 semmi, nekik teljesen természetes, hogy te odaadd ezt. Ez a felháborító, hogy ennyire vesznek szarba. Ebből le lehet vonni a következtetéseket, hogy még milyen dolgok lesznek "természetesek" ha odamész dolgozni. Ezért írtam, hogy red flag. De még mindig nem írtad le, hogy milyen cég ez.

Tippelhetek? Magyar cég?

2022. jan. 6. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!