Javascriptben van olyan lehetőség hogy felveszek 5 p taget azonos idvel 5 p taget különböző tartalmat adok meg ( pl 10,11,12,13,14) és ezt valahogy javascriptben eltárolom egy változóban tömbként?
Megtudod, igen. Adsz mindegyik p tagnek egy id-t, és kiolvasod belőlük az értéket:
<p id="id1">11</p>
Javascript:
const id1Obj = document.querySelector("#id1")
console.log(id1Obj.firstChild.nodeValue)
De akkor én már inkább a szerveroldalt javasolom. Tanulj PHP-t!
Ok köszi, most kezdtem csak a javascriptet, html css úgy ahogy megy de ahogy egyre komolyabb oldalakat írok egyre inkább kell a JS. Phpt nehezebb nek tartom majd a js után...
<p id="id1">11</p>
<p id="id1">12</p>
<p id="id1">13</p>
Javascript:
const id1Obj = document.querySelector("#id1")
console.log(id1Obj.firstChild.nodeValue)
Így próbáltam, de ugyan úgy csak a legelső p taget tudja kiirni másik 2 nem tárolódik a változóban, document.getElementById("id1").innerHtml -kóddal is kibírtam nyerni az első p tag tartalmát de a többit nem tárólja...
id attribútumból csak egy lehet az egészben. Használj classt vagy name attribútumot esetleg.
ID az mindenképp egyedi, minden más esetben szabálytalan.
A HTML-ben felvehetsz 5 különböző bekezdést (<p> és </p> címkék közé), de azoknak különböző egyedi id attribútummal kell rendelkezniük - a szabvány szerint:
"When specified on HTML elements, the id attribute value must be unique amongst all the IDs in the element's tree and must contain at least one character."
Ami azonos lehet, az például az osztály (class attribútum).
Az így létrehozott bekezdéseket Javascriptből lekérdezheted document.querySelector()-ral/document.querySelectorAll()-lal, document.getElementById()-val, document.getElementsByClassName()-mel, majd az innerText tulajdonságát felhasználva kigyűjtheted az adott elem tartalmát - itt egy példa a megvalósításra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!