Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell ebben az esetben...

Hogyan kell ebben az esetben átlagot számítani? (C++)

Figyelt kérdés

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

//Bemenet

int n;

int be[n];

int fiz[n];

int kor[n];

cin>>n;

for (int i=0;i<n; i++){

cin>>be[i];

}

for (int i=0;i<n; i++){

cin>>fiz[i];

}

for (int i=0;i<n; i++){

cin>>kor[i];

}

//Első algoritmus

int atlag;

for(int i=0; i<n; i++){

if(kor[i]>40){

//fizetésük átlaga

} else {atlag=0;

}

}

cout << atlag << endl;

return 0;

}

2021. dec. 15. 13:28
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Mi az hogy ebben az esetben? Mi a feladat? Ezt te írtad?
2021. dec. 15. 13:30
 2/5 A kérdező kommentje:

1, bocs, ha nem egyértelmű

Igen. Én írtam.

N számú dolgozó van a cégnél és az összesnek van három adata, az első (be[i]) most nem lényeg.

A kor és a fiz a dolgozó életkora és fizetése.

A feladat az, hogy a negyven évnél idősebbek fizetésének az átlaga kell, de úgy, hogy nem tudom hány negyven éves van

2021. dec. 15. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már ott hibádzik a dolog, hogy előbb definiálod a tömböket, mint hogy bekérnéd az n-et.

Utána a 3 for ciklust én egybeírnám, meg azért valami szöveget írhatnál ki ("Adja meg a dolgozó fizetését"...).

Itt pedig, mi is a teendő?

if(kor[i]>40){

//fizetésük átlaga

} else {atlag=0;

}

Definiálsz még egy változót mondjuk fiz_osszes neven, és ahol a kor[i] nagyobb, mint 40, ott fiz_ossz++, majd a végén az átlag fiz_ossz/n lesz.

2021. dec. 15. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A negyedik ciklus ("első algoritmus") előtt:

* hozz létre egy "szumma" nevű egész változót - kezdetben 0 értékkel - melyhez a ciklus magjában - ha 40 év feletti a dolgozó - hozzáadod a dolgozó fizetését

* hozz létre egy "darab" nevű egész változót - kezdetben 0 értékkel - melyet a ciklus magjában - ha 40 év feletti dolgozóról van szó - növelsz eggyel.

A negyedik ciklus után pedig veszed a "szumma" és a "darab" változók hányadosát.

2021. dec. 15. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz amit elkezdtél írni, de az a baj, hogy ez nem működik tetszőleges n dolgozóra, mert nem tudod, hogy mekkora tömböt definiálj. Amit 4-es írt, az jó megoldás.
2021. dec. 15. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!