Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nincsenek alacsony...

Miért nincsenek alacsony fizetéses munkák junior programozóknak?

Figyelt kérdés

Szívesen elmennék már nettó 250 ért is, 1 évig a fejlődés miatt és, hogy hasonló gondolkodású emberek között legyek

De nem, ehelyett, inkább önfejlesztenem kell, mert a belépő szint is magas annyira ami miatt nem elég nekik a jelenlegi tudásom

Hogyan találhatnám meg az ilyen melókat ahol kifejezetten arról szól, hogy az ember fejlődjön nem a gyors meggazdagodásról?

El vagyok veszve a munkaadó elvárásainak áradatába?

Már volt legalább 40-50 interjúm az elmúlt fél évben

2021. dec. 10. 10:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Azert nem vesznek fel, mert egy bizonyos tudasszint alatt egyszeruen tobb ido lenne neked elmagyarazni a feladat megoldasahoz szukseges dolgokat, mint megcsinalni. Ergo a cegnek netto veszteseg lenne a jelenleted. Onnantol kezdve eri meg alkalmazni teged, hogy amikor elmondjak a feladatot azt te megerted, nehany hint-el magadtol rajossz, hogy mit kell kezdeni vele es ha esetleg megakadsz menet kozben, akkor meg tudod fogalmazni, hogy pontosan miben akadtal el es megerted a kerdesedre adott valaszt is.

Gondolom az a szint, ahol most vagy az meg nem ert el idaig.

Mondjuk ahhoz, hogy tovabbi tanacsot tudjon az ember adni nem artana tudni, hogy jelenleg hol tartasz, mit tudsz eddig, mit tanulsz, milyen melokra jelentkeztel.

Emlekszem, anno amikor egyetem 3-dik evben elkezdtem a szakmai gyakorlatot es elmondtak nekem, hogy mi lenne az elso feladat gyakorlatlatilag egy mukkot nem ertettem belole, hogy mit is kene csinalni. Napokig google-ztem es meg utana se volt teljesen tiszta a dolog. Ugyhogy vegul a szakmai vezetom segitsegevel kozosen oldottuk meg, kb. 2-3-szor annyi ido alatt, mint amennyi ido alatt o egyedul megoldotta volna. Ha ma kapnam azt a feladatot, akkor nagyon max 1 napos feladat lenne.

2021. dec. 10. 11:43
 12/23 anonim ***** válasza:

#10, azért nem olyan rossz, van home office és nem vagy túl hajtva

persze ha meló van csinálni kell, de vannak üresjáratok

2021. dec. 10. 11:49
 13/23 anonim ***** válasza:
#9 De, hatnia kéne, elgondolkoztathatna, hogy vajon miért nem vettek fel sehová 50 interjú után, miközben a cégek többsége a legutolsó cigányt is felveszi tudás nélkül IT munkára, akkora munkaerő hiány van ezen a piacon. És nem viccből mondom, mert tényleg ez megy.
2021. dec. 10. 11:59
 14/23 A kérdező kommentje:

13

De ez csak azt fogja eredményezni, hogy túl agyalom,

Ami azt fogja eredményezni, hogy valami gond van velem, valami miatt nem vagyok elfogadható, ami nem egy jó érzés

Magyarul az egyetlen dolog amit tehetek, hogy ignorálom az elmúlt 50 interjú alatt történő visszautasítást, és megyek tovább mintha mi sem történt volna, de marha nehéz amikor kiéget mentálisan

2021. dec. 10. 12:09
 15/23 A kérdező kommentje:

11-es

Persze szakmailag lehet fejlődni, most is fejlesztem magam, codewars, és a releváns kurzusok de ennél többet nem úgy tűnik mintha tudnék tenni

2021. dec. 10. 12:10
 16/23 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kiégtél 50 interjú után, mert nem veszed észre, hogy az IT-ben nem kellesz... Ezernyi más szakma van, miért nem nézel valami mást? Nem csak IT-ben lehet számítógépen dolgozni, ha ez a fontos.
2021. dec. 10. 12:13
 17/23 A kérdező kommentje:
Dolgoztam már IT-be eleget és sok dolog tetszik benne, emiatt van elég okom, hogy higyjek abban, hogy továbbra is menne, de nem tudom mi van most
2021. dec. 10. 12:35
 18/23 anonim ***** válasza:
22%

"Dolgoztam már IT-be eleget", jó.. de 1000+1 alága van annak is, azon belül is a Developer-nek is van számos alága, még akkor is ha FrontEnd, BackEnd-re is bontjuk.

Kérdés:

- Tudod-e mi az a Microservice architektúra?

- Ha már így rákérdeztem, mi a sync és async kommunikáció között a külömbség és milyen eszközök (csatornák) léteznek erre protokoll szinten?

- Milyen dolgokat választanál le pl. egy regisztráció folyamatról és ültetnéd át async (Queue) módra?

- Mit vetnél be (pattern szinten) annak érdekében, hogy ha egy kifele kívás (HTTP) meghiúsul és HTTP500-at adna vissza, és neked kötelező valamilyen 200as válasszal vissza térned?

- Ha van egy szolgáltatásod és az cache-el valamilyen adatot, és indítanak még egy példányt (instance) mondjuk másik szerveren. Van egy Load Balance, ami stateless módon (nem törődik, hogy ezelőtt volt-e már olyan kérés), véletlen szerűen küldözheti a kérés a két példány között. Hogy oldod meg, hogy pl. egy online kosár esetében ha egyik instance-on kosárba teszel valamit, de a másik instance is tudjon róla? Mindezt csak cache megvalósítással, adatbázis (MySQL, MongoDb, ...) kapcsolat nélkül? Itt is egy pattern-re vagyok kíváncsi.

2021. dec. 10. 13:34
 19/23 anonim ***** válasza:
#17 Hol dolgoztál eddig? Miért nem maradtál ott?
2021. dec. 10. 14:53
 20/23 anonim ***** válasza:
17: Milyen referenciamunkaid vannak?
2021. dec. 10. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!