Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elindulhatnék-e így az IT /...

Elindulhatnék-e így az IT / programozás pályán?

Figyelt kérdés

Van egy BSc diplomám alkalmazott közgazdaságtanból és van egy MSc diplomám ellátási lánc menedzsmentből. Tehát két, specifikus gazdasági, közgazdasági területből van diplomám. Emellett van felsőfokú angolom, C1 nyelvvizsgám. 24 éves vagyok, féléve végeztem a mesterrel.

Mindig is érdekelt a programozás és emellett a data analyst terület, nyilván a kettő nem ugyanaz csak mind a kettő érdekel. Anno sokat agyaltam azon hogy milyen szakra menjek egyetemre és sokan lebeszéltek a magyar infó felsőoktastásról és emiatt mentem a közgazdasági területre.

Ettől függetlenül itthon, hobbiból sokat tanultam, különböző dolgokat, pl.: SQL, R, Python, AWS. Voltam több egyetem adatelemzős kurzuson, illetve készítettem pár weboldalt is ismerősöknek. Jártas vagyok CSS-ben még és HTML-ben (bár tudom ezek nem nagy dolgok sajnos).

Tisztában vagyok azzal hogy ahhoz hogy valaki programozó lehessen, szükséges a folyamatos tanulás és a fejlődés, viszont ilyen tanulmányokkal és tudással hogy tudnék elindulni a pályán? Nagyon nagy hátrány lenne hogy egy infós diploma helyett van két gazdasági diplomám? Láttam hogy vannak bootcamp-ek pl.: codecool, de félek hogy nem lenne értelme. Gondolom az lenne a legegyszerűbb ha felvennének egy intern / nagyon junior poziba és onnantól kezdve tanulnék annyit amennyit csak lehet.

Mit gondoltok? Köszi. :)

2021. dec. 8. 11:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A diploma leginkább a munkakeresésben előny (bár már ott se nagyon)

Ne a diplomára alapozd a tudásod. Magadtól kell magad folyamatosan fejleszteni. Az első lépések általában nehezek, de idővel megtanul az ember tanulni.

2021. dec. 8. 11:52
 2/4 A kérdező kommentje:
#1 Igen, igazából örülök neki hogy már van két diplomám, igazából szerintem ez egy jó biztos pont. Nem vagyok túl öreg ahhoz hogy elinduljak ezen a területen amúgy?
2021. dec. 8. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Ehhez sosem késő, 50 évesen is elkezdhetnéd. Ha mondjuk 24 évesen akarnál elkezdeni gokartozni hogy bekerülj a Forma-1be, na arra azt lehetne mondani hogy túl öreg vagy. Ehhez sosem. :) Én érettségi nélkül vagyok a szakmában hosszú évek óta, nem mondom hogy egyszerű volt a tanulás része, vért kellett izzadni, de megérte. A legfontosabb számomra az volt, hogy azt tudtam tanulni, ami tényleg érdekelt. Nyomathatták volna nekem a C#ot az iskolákban, ha egyszerűen nem érdekel, nem marad meg. Ha külön tanul az ember, azt tanul ami ténylegesen érdekli - és az meg is marad.
2021. dec. 8. 12:10
 4/4 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Simán. Egy barátom 40 évesen gondolta, hogy (Mérnökből.) programozó lesz, és elég sikeres lett benne. Ipari gépekhez ír, fejleszt szoftvereket. Én nem vagyok szakmabeli, csak néha belekontárkodom. :). De neked minden esélyed meg van arra, hogy sikeres legyél ebben. Területet azért érdemes választani, mert a programozásban sincs olyan, hogy valaki mindenben kiváló. Ha a gazdasági terület érdekel, akkor válassz olyan céget, aki gazdasági szoftverekkel foglalkozik pl.
2021. dec. 8. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!