Elindulhatnék-e így az IT / programozás pályán?
Van egy BSc diplomám alkalmazott közgazdaságtanból és van egy MSc diplomám ellátási lánc menedzsmentből. Tehát két, specifikus gazdasági, közgazdasági területből van diplomám. Emellett van felsőfokú angolom, C1 nyelvvizsgám. 24 éves vagyok, féléve végeztem a mesterrel.
Mindig is érdekelt a programozás és emellett a data analyst terület, nyilván a kettő nem ugyanaz csak mind a kettő érdekel. Anno sokat agyaltam azon hogy milyen szakra menjek egyetemre és sokan lebeszéltek a magyar infó felsőoktastásról és emiatt mentem a közgazdasági területre.
Ettől függetlenül itthon, hobbiból sokat tanultam, különböző dolgokat, pl.: SQL, R, Python, AWS. Voltam több egyetem adatelemzős kurzuson, illetve készítettem pár weboldalt is ismerősöknek. Jártas vagyok CSS-ben még és HTML-ben (bár tudom ezek nem nagy dolgok sajnos).
Tisztában vagyok azzal hogy ahhoz hogy valaki programozó lehessen, szükséges a folyamatos tanulás és a fejlődés, viszont ilyen tanulmányokkal és tudással hogy tudnék elindulni a pályán? Nagyon nagy hátrány lenne hogy egy infós diploma helyett van két gazdasági diplomám? Láttam hogy vannak bootcamp-ek pl.: codecool, de félek hogy nem lenne értelme. Gondolom az lenne a legegyszerűbb ha felvennének egy intern / nagyon junior poziba és onnantól kezdve tanulnék annyit amennyit csak lehet.
Mit gondoltok? Köszi. :)
A diploma leginkább a munkakeresésben előny (bár már ott se nagyon)
Ne a diplomára alapozd a tudásod. Magadtól kell magad folyamatosan fejleszteni. Az első lépések általában nehezek, de idővel megtanul az ember tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!