Hogy kell használni a visual studio code t?
A sima hello word programot akarom megcsinálni . Beírom ezeket #include <iostream>
int main() {
std::cout << "Hello World!";
return 0;
}
De semmi nem történik. Mit kéne csinálni hogy úgy működjön mint a parancssoros tanfolyamnál?
Ez nekem továbbra se megy. Se a hagyományos úton se ezzel a visual studio code al.
Mindent úgy csinálok ahogy mondják. Ha parancssorba fordíttatom le a cpp fáljt akkor elé írom hogy g++ fájlnév.cpp és akkor azt dobja ki hogy A:\>programozás a slot>g++ program1.cpp
'programozás' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
Tehát itt elő sem állítja az exe fájlt .Pedig a yutubon a magyar gyerek is ugyan ezt csinálja csak más meghajtón.
Ha meg a visual studio code ba írom be . ott ctrl shift B vel lefordítom és létrehozza az exe fájlt de arra meg azt írja hogy nem jeleníthető meg mert bináris adatokat tartalmaz vagy nem támogatott szövegkódolást.
Oké és akkor hol állítom át a szövegkódolást ????
Annyi történt hogy amit visualban lefordít azt a commanderben ha megnyitom akkor a parancssorban megjelenik és működik rendesen.
De a parancssorból továbbra se tudom lefordítani a g++ kóddal és a visualban sem tudom futattni az exe t miközben az jó.
Melyik videóról van szó?
"A:\>programozás a slot>g++ program1.cpp"
Ezt itt nem tudom értelmezni. Itt az A:\ meghajtó "programozás a slot" mappájában lévő program1.cpp-t szeretnéd lefordítani? Mert a path separator Windowon nem >, hanem a \. Vagy csak elírtad?
A g++ útvonala benne van a PATH-ban?
1. Floppyn dolgozol? 2021-ben???
2. Ékezetes és szóközt tartalmazó file és könyvtárnevek használata nem jó ötlet.
3. A Windows a + jelet se szereti a filenévben, az valszleg gcc lesz és nem g++
4. A lefordított .exe file-t nem megnyitni kell VsCode-ban, hanem futtatni
5. Ha már ennyit kínlódsz egy szerencsétlen C++ "Hello World" programmal, használj inkább Code::Blocks vagy más teljes IDE-t.
A gcc a C compiler, a g++ a C++ compiler. A + jel miatt nem problémázik a Windows. Persze, egy Hello worldnek olyan tökmindegy, mivel van lefordítva.
Ezt úgy kéne csinálni, hogy az ember belép abba a mappába, ahol van a forrásfájl, és kiadja a fordítási parancsot (g++ program1.cpp).
Ezt a videót nézem.
Úgy csinálom ahogy mondja ugyan azzal a > jellel választom el és ezt írja ki A:\' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
Ez a parancssoros verzió.
A Vs code ban meg már elveszítettem a fonalat. Eleve olyan könyvtárakat erőltet oldalt amit direkt kitöröltem mert rohadt hosszú neve volt. Abba a kitörölt könyvtárba akarja menteni a programot mikor már nem is létezik.
Meg a futtatást se értem . Mit kell ott csinálni? Létrehoz egy exe fájlt de nem látok semmit csak hogy a commanderbe ott van és ha rákattintok akkor megjelenik a parancssor a hello wordös képernyővel amire ha entert ütök eltűnik. Szóval így működik.
Csináltam valamit de semmit nem értek belőle . Ti ezt hány évig tanuljátok? És van aki elmagyarázza az iskolában vagy nektek kell kitalálni otthon és közbe a százezres tandíjt fizetni? El nem hiszem hogy ezt élő segítség nélkül valaki végig tudja csinálni .
Neked szerintem alapvető tudásbeli hiányosságaid vannak a rendszer működésével, a fileokkal és átadnánk parancssorral kapcsolatban. Amíg ez nincs meg, addig ne akarj programozni. Holnap megnézem a videót, de szerintem te a teljes promptot beírtad, pedig csak a g++ filenev kellett volna. Eleve az A: meghajtó a floppynak volt fenttartva, ami már vagy 15 éve nincs egy gépben sem. De gondolom az A: C: D: stb meghajtók működését sem érted.
Neked itt a kályhától kellene e indulnod. Előbb tanulj meg állni, mielőtt futni akarsz.
De ha létrejött az exe és lefuttatva kiírta a helló World-öt, akkor hol a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!