Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi számít már komoly programoz...

Mi számít már komoly programozásnak?

Figyelt kérdés
Olvastam én itt már mindent hogy, "chöh te is csak az xy cég számlázórendszerét tákolgatod", "csak egy webfejlesztő"... Az érdekelne hogy mi számít az ilyenek szerint komolyabb programozásnak? Mert ők nem nagyon árulták el hogy mit csinálnak (gondolom az a komoly).

2021. dec. 6. 20:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tekintem komoly programozásnak, ami sok tanulást, képzettséget, és mérnöki szemléletet igényel. Ebbe beleférhet weboldal és webshop is, ha az nem egy összelegózott Wordpress.

Akik például biztonságkritikus rendszereket írnak (közlekedés például), az már csak komoly tud lenni, ott elvárás is.

2021. dec. 6. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ez a kérdés. Lenézni akárkit le lehet akármiért, lehet találni indokot rá, minden szakmai szinten, ha valaki akar. A kérdés inkább az, hogy miért érdekel olyan ember véleménye, aki ilyen primitív? Egy intelligens, képzett, jó szakember és jó ember nem néz le senkit sem azért, amit csinál. Még az iroda takarító személyzetét sem, ahogy kollégákat sem. Aki így nyilatkozik, annak a véleményére nem kell adni.
2021. dec. 7. 00:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az már komoly ha kapsz 1 év letöltendőt és 2 év mindennemű számítástechnikai eszköztől való eltiltást jogerősen...
2021. dec. 7. 00:24
 4/11 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem az számít komoly programozásnak, ha valaki meg tudtja írni a Turing gép szimulációját akármelyik programozási nyelvben. Én azt oldottam meg a diploma munkában (2002) Visual Basic 6.0-ban és ötöst kaptam rá.
2021. dec. 7. 00:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#4 Azt hittem az a komoly, ha valaki egy programozási nyelvet(pl Ring) fejleszt.
2021. dec. 7. 01:33
 6/11 anonim ***** válasza:
6%
#5 Jól hitted.
2021. dec. 7. 02:34
 7/11 anonim ***** válasza:
13%
Hello World
2021. dec. 7. 06:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan a programozasnak sok aga van es mindegyiken vannak egyszerubb es bonyolultabb feladatok/teruletek.

Csak nehany pelda komplexebb problemakra:

-Kulonbozo targyak felismerese kepeken

-Hatalmas mennyisegu adat kezelese (pl.: kepzelj el egy navigacios rendszert, ami a felhasznaloktol begyujteni a forgalmi infot es ez alapjan tervez utvonalat, kb. mint egy google maps)

-Komplexebb robotikai problemak, mint pl onjaro autok

-Biztonsagkritikus rendszerek pl.: vasuti biztosito rendszerek, repulogepek robotpilotaja stb.

-Programozasi nyelvek se egyszeru fejleszteni

Es meg kismillio egyeb.

2021. dec. 7. 10:24
 9/11 anonim ***** válasza:
69%

Egyik kollégám, a kvantummechanika matematikai apparátusát használva (kvantummechanikából, kvantumoptikából doktorált anno) vasúti szerelvény- és személyzetvezényléshez kötődő optimalizálással kapcsolatos szoftverfejlesztést koordinált az első, piaci körülmények között végzett munkájaként. (A "MÁV-os" balfékeskedéseket kéretik nem rajta "leverni", arról nem ő tehet.)

Szerintem az elég komoly munka lehetett.

2021. dec. 7. 15:51
 10/11 anonim ***** válasza:
49%

@4: "Én azt oldottam meg a diploma munkában (2002) Visual Basic 6.0-ban és ötöst kaptam rá."

Wow, a válaszaid alapján meg voltam győződve, hogy egy 14 éves fogalmatlan amatőr vagy. :D

2021. dec. 7. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!