Mi számít már komoly programozásnak?
Én azt tekintem komoly programozásnak, ami sok tanulást, képzettséget, és mérnöki szemléletet igényel. Ebbe beleférhet weboldal és webshop is, ha az nem egy összelegózott Wordpress.
Akik például biztonságkritikus rendszereket írnak (közlekedés például), az már csak komoly tud lenni, ott elvárás is.
Nyilvan a programozasnak sok aga van es mindegyiken vannak egyszerubb es bonyolultabb feladatok/teruletek.
Csak nehany pelda komplexebb problemakra:
-Kulonbozo targyak felismerese kepeken
-Hatalmas mennyisegu adat kezelese (pl.: kepzelj el egy navigacios rendszert, ami a felhasznaloktol begyujteni a forgalmi infot es ez alapjan tervez utvonalat, kb. mint egy google maps)
-Komplexebb robotikai problemak, mint pl onjaro autok
-Biztonsagkritikus rendszerek pl.: vasuti biztosito rendszerek, repulogepek robotpilotaja stb.
-Programozasi nyelvek se egyszeru fejleszteni
Es meg kismillio egyeb.
Egyik kollégám, a kvantummechanika matematikai apparátusát használva (kvantummechanikából, kvantumoptikából doktorált anno) vasúti szerelvény- és személyzetvezényléshez kötődő optimalizálással kapcsolatos szoftverfejlesztést koordinált az első, piaci körülmények között végzett munkájaként. (A "MÁV-os" balfékeskedéseket kéretik nem rajta "leverni", arról nem ő tehet.)
Szerintem az elég komoly munka lehetett.
@4: "Én azt oldottam meg a diploma munkában (2002) Visual Basic 6.0-ban és ötöst kaptam rá."
Wow, a válaszaid alapján meg voltam győződve, hogy egy 14 éves fogalmatlan amatőr vagy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!