Érdemes lenne így a rustot tanulnom?
3. féléves proginfós hallgató vagyok és lassan már kezdenem kéne a szakmai gyakorlatot.
A hetekben rábukkantam a rust nyelvre és nagyon megtetszett, mindig is jobban vonzottak a c-hez közeli nyelvek mint mondjuk egy javascript vagy python.
A bökkenő, hogy alig van munkalehetőség, junior vagy intern pedig gyakorlatilag nulla.
Véleményem szerint eléggé fel van kapva a nyelv, mit gondoltok, nőni fog a lehetőségek száma a következő 1 évben vagy inkább hagyjam és tanuljak mást?
Kétlem, hogy hirtelen mindenki rustban akarna fejleszteni egy éven belül.
Profession ön keresve rustra 0 találat
Dreamjobs 0 találat
Ettől függetlenül persze lehet hogy találsz munkát. C++ fejlesztőként lényegesen jobb esélyeid vannak. Ha meg valahol c++ al foglalkoznak akár rust-os projektek is lehetnek.
Ha ilyen kérdéseket teszel fel, akkor én a helyedben nemkapkodnám el azt a gyakorlati képzést.
A Rust egy elég jó nyelv, de nem C-közeli.
Azon túl, ha úgy állsz hozzá, hogy egy nyelvre akarnál építkezni, akkor talán jobb ha befejezed az egészet és irányt váltasz.
"Azon túl, ha úgy állsz hozzá, hogy egy nyelvre akarnál építkezni, akkor talán jobb ha befejezed az egészet és irányt váltasz."
Ezt azért te sem gondoltad komolyan :D
Mégis egy hallgatónak mit kéne csinálnia, ha nem 1 nyelvre öszpontosítania a tanulmányai mellett?
Mi baj lenne azzal, ha én 1 évig csak rustoznék, C-t tanulnám vagy bármilyen más nyelvet? Tudnám mellette még a gitet meg az SQL-t és mehetnék szakmai gyakorlatozni.
Sokan szeretik a Rustot, eleg sok dologhoz irnak/irtak bindingot, es olyan helyekre is betor, ami szamomra meglepo volt. (pl. Linux kernelhez is lehet Rustban fejleszteni) Szamomra mondjuk ronda a szintaxisa, de ez izles kerdese.
Egy nyelvre szerintem nem erdemes alapozni, de egy n+1. nyelvnek mar jo. Pythonnak talan tobb ertelme van, de ha emelle belefer a Rust is, akkor hajra! Ha meg csak hallgato vagy, mire vegzel, akarmi lehet. Vagy feltor, vagy addig teljesen ki is halhat. Ha annyira tetszik, es jo leszel benne, akkor a keves projectbol es allasbol is megtalalhatod a magadet. (Rubyban pl. nem kezdenek nagyon uj projectet, az hamar kihult. Cobolban sem kezdenek ujat ebben az evezredben. Ettol fuggetlenul letezo - mondjuk 30 eves - rendszerek toldozgatasabol jol meg lehet elni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!