Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Javat vagy Pythont ajánlanád...

A Javat vagy Pythont ajánlanád első programozási nyelvnek?

Figyelt kérdés
Esetleg mást?
2021. nov. 10. 00:02
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Mind a kettő jó. A Python könnyebbnek mondott, de szerintem a Java jobb, még ha bőbeszédűbb is.
2021. nov. 10. 00:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen korosztálynak, milyen irányultságból/habitusból.

Például általános iskola felső tagozatában a gyerekek Logo-val, Scratch-el (ami ugyancsak egy Logo-származék), Lego Mindstorms-al vagy más hasonló látványos nyelvvel kezdenek (mint például az alábbi, gyerekeknek készült oktatóoldalon is: [link] ).

A Python egyszerű nyelvezete, nem szigorú típusossága/objektum-orientáltsága, interpretere, rendelkezésre álló tananyagai (eleve oktatási céllal alkották) miatt gyors tanulási görbével rendelkezik, ez teszi közkedveltté a nyelvek között tanulási/tanítási szempontból.

2021. nov. 10. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Egyiket sem.
2021. nov. 10. 00:42
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem a java praktikusabb, ha a fejlesztés érdekel. Pythonnal is vannak lehetőségek, de általában ott nem a kód a központi tényező, összetettebb, elméletibb tudást igénylő feladatokban gyakrabban használják. Javára meg nagy a kereslet mindenhol és eléggé jolly joker. De attól függ, mivel akarsz foglalkozni. Én C-ben kezdtem, azt nem ajánlom senkinek, utána pythont tanultam, de a sajátosságai a mai napig bezavarnak más nyelvekben... Ízlések és pofonok
2021. nov. 10. 02:09
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
Én a Pythont ajálanám, igaz nem az első programozási nyelv, amit tanolok, és egyszerűnek tűnik.
2021. nov. 10. 03:57
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Inkább a Pythont, az egyszerűbb. Utána jöhet a Java.
2021. nov. 10. 08:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Python. Egyértelműen.

Eléggé egyszerű a használata. Annyira, hogy online videókból is érthető. Próbálj meg írni egy-két játékot vagy ilyesmit.

Amikor úgy érzed, hogy megy, akkor menj tovább valamelyik másik programozási nyelvre.

2021. nov. 25. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!