Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Banktól árfolyam automatikus...

Banktól árfolyam automatikus lekérdezésére programot írnék, de hogy jutok az adatokhoz konkrétan? Külön kell kérni erre doksit és engedélyt? Unicredit Bankról van szó és napi vállalati deviza árfolyam érdekel egyébként.

Figyelt kérdés
Nem szeretnék köztes, gyűjtő oldalról adatot beszerezni.
2021. nov. 9. 11:08
 1/9 A kérdező kommentje:
+ Gondolom megoldható lenne úgy is, hogy bot szerűen ránézzen az adott kimenetre de olyan érdekel, ha más nincs, de jobban érdekelne valami csv vagy hasonló megoldás.
2021. nov. 9. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:

[link]

Pl ilyesmi?

Amúgy az MNB-nek van SOAP interfésze. Tudom, konkrétan az Unicredit-et említetted, de gondoltam megemlítem, hátha az is megfelel. Nagy eltérés azt hiszem nincs, talán 1 vagy 1,5Ft max.

2021. nov. 9. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor gondolom az adott bank honlapján kéne szétnézni, hogy van-e ilyen lehetőség. Gőzöm, nincs, elképzelhető-e, hogy van. Esetleg rá is lehetne kérdezni ügyfélszolgálaton. Lehet, csak pislogni fognak a kérdéseden, de lehet, hogy van valami webszolgáltatásuk erre, API-val.

És igen, ahogy írod, nem nehéz összetákolni bármilyen programnyelven, hogy arra az egy szem URL-re küldjön egy HTTP kérést, és a válasz HTML-ből kihámozni az adatokat.

2021. nov. 9. 11:31
 4/9 A kérdező kommentje:

hát jó ez, mert van a másik oldaluk

[link]

csak annak a kimenete kmm problémásabb és ahogy nézem az általad linkelt már csak a legfrissebb árfolyamot hozza, ami jobb, mint ez..

2021. nov. 9. 11:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Hmm ráadásul iframe-es szóval a belső link is elég lesz belőle..
2021. nov. 9. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
2021. nov. 9. 13:26
 7/9 A kérdező kommentje:

"doesn't pass access control check"

bár lehet valami élő szerverre kellett volna felraknom, nem localhoston futtatni..

2021. nov. 9. 14:08
 8/9 A kérdező kommentje:
#6-os válaszára értettem..
2021. nov. 9. 14:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem írtam hogy szerveroldali js script...

kliens oldalon nemfog menni, mert más host -on vagytok.

2021. nov. 9. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!