Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozási nyelveket...

A programozási nyelveket (javascript, python) hogyan írják meg?

Figyelt kérdés

arra is használnak külön nyelveket?

és honnan kezdődik egy számítógép alapvető utasitásokkal való feltöltése? vagyis meddig lehet lebontani az utasításokat?

2010. szept. 3. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:

ez érdekes kérdés , már gondolkodtam azon, hogy vajon van-e olyan ember aki tud programokat ezt azt létrehozni 0ból és 1-esekből. de azért azt kétlem hogy pl a javat vagy a pascalt vagy a c++ -t úgy csinálták hogy 0111000101011010011011011011001011010101010110

elég hosszadalmas lenne

2010. szept. 3. 23:36
 2/10 anonim ***** válasza:
A kérdés jó, de a válasz annál kicsit hoszabb, mintsem hogy ideférjen.Itt kb ugyanzet kérdezték, és válasz is van rá, angol , de feltételezem ez nem gond: [link]
2010. szept. 4. 09:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát nagyon érdekel még úgy is ha alig vágom az angolt.
2010. szept. 4. 10:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Elolvastam de ilyenekkel foglalkoznak az egyetemeken?
2010. szept. 4. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Proginfón elvileg megkapod az alapokat, de nem tudom, mennyire mélyen mennek bele.
2010. szept. 4. 13:53
 6/10 A kérdező kommentje:
na ez az hogy mennyire mélyen? meg se lehet tanulni?
2010. szept. 4. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű, csak egy kis programozás történet kell, amúgy proginfós vagyok, létezik a gépi kód, én tudok gépikódban is programozni mikroprocesszorokat, de értelmetlen mert minden processzornak más az utasításkészlete és minden processzorhoz tartozik egy kis könyv ami leírja, hogy pl a 00101010 parancs a mov mnemonik kódot jelöli, ami azt jelenti, hogy ha beírom egy egyszerű fordítóba, hogy mov, az lefordítja 00101010-re, így nem kell fejben tartani, hogy a ez a számsor a mov. Ezt egy kicsit továbbfejlesztve már assemblyben programozunk, ha kicsit tanulmányozzuk a fordítókat már majdnem C-nél járunk, onnan meg minden programnyelv már csak egy lépés... Tehát az első fordító egy mnemonik fordító volt, majd ebben írtak egy assembly fordítót, amellyel könnyen megírható egy C fordító... hagy ne folytassam... persze ez csak egy példa ha jól emlékszem C előtt még volt A meg B meg PL1 meg mittom én még mi...
2010. szept. 4. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Ahogy az utolsó mondja, gépi kódban (amit NEM binárisan írtak, mivel az alapegység a modern gépekben a byte, ami 8 bináris, vagy két hexadecimális számjegyként ábrázolható, és vajon melyiket egyszerűbb megjegyezni?) írtak egy assemblert, assemblyben meg már sokmindent lehet csinálni :)

Például C fordítót. De amúgy érdekes, a C++-hoz az első fordítót C++-ban írták, persze ez egy korai és egyszerű C++ volt, kihasználva a C fordító előfordítóját.

A Python meg a Javascript az különleges ilyen szempontból, mert ezek interpretált nyelvek. A Pythonhoz az interpretert minden valószínűség szerint C-ben vagy C++-ban írják, de írhatják akármi másban is, csak ezekben szokás, ezek elég hatékonyak hozzá.

A Javascriptet pedig általában a böngésződ futtatja, egyik ismerősöm ilyenen dolgozott pont nemrég, minden böngészőnek van saját motorja hozzá (persze vannak, amik közöset használnak), a böngészőket pedig szintént C vagy C++ nyelven írják többnyire.

2010. szept. 5. 17:09
 9/10 A kérdező kommentje:
persze ezt én is értem hát akkor ez nem lehetett egyszerű elfoglaltság.
2010. szept. 5. 17:11
 10/10 anonim válasza:
assembly nyelven
2011. jan. 10. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!