Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Css segítséget érnék? (többi...

Css segítséget érnék? (többi lent)

Figyelt kérdés

Helló mindenkinek.

Suliba kaptam egy egy olyan házit, hogy, egy 1800px szélességű képet kell betennem logónak.

Probálgatom de sehogy sem sikerül.

Ha a szélességet css-ben px-ben adom meg szétnyújtja a teljes képernyőt.

Ha 100%ba adom meg sikerül beilleszteni de shogysem tudom középre húzni, hogy ugy legyen ahogy kellene.

Valaki tudna adni tanácsot, hogyan lehet ezt megoldani?

Előre is köszönöm

2010. szept. 3. 14:04
 1/3 anonim ***** válasza:

az 1800 px széles kép nyilván nem fog elférni a legtöbb monitoron, hisz a legtöbben még ma is 1024, vagy 1280 pixel széles felbontással dolgoznak.

ilyenkor én általában lekicsinyítem a képet megfelelő nagyságúra, de nálad gondolom pont nem ez a feladat.

gondolom a background-image opcióval dolgozol, ezzel pedig az a baj, hogy az eredeti képméretet megtartva teszi be háttérnek, amennyire én tudom, bár talán van erre valami kapcsoló.

középre igazításról pedig annyit, hogy abszolút pozícionálásnál szokás a left értéket 50%-ra állítani, ez esetben ugyebár a monitor középső y tengelyétől (függőleges) fog kezdődni az adott objektum, majd ezek után a bal margót( left-margin) az objektum teljes szélességének a felére állítod negatív előjellel.

tehát pl:

#logo

{

2010. szept. 3. 14:14
 2/3 anonim ***** válasza:

véletlen elküldtem. tehát

#logo

{

position: absolute;

width: 1800px; /*teljes szélesség*/

left: 50%; /*a szülő objektum közepétől*/

margin-left: -900px /*egyszerű matek, úgy megy középre, ha a középső képpont kerül középre, azaz fele szélességét balra eltolni*/

background-image(url: 'images/logo.png');

background-repeat: no-repeat;

stb

}

2010. szept. 3. 14:16
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm, összeszedtem minden tudásom ,és tökéletesen müködik sikerült megcsinálnom önerőből, de köszi a segitséget és a fáradozást
2010. szept. 3. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!