Miért nem képesek manapság kis memóriafoglalású programokat írni? (pl. Skype)
Nem igaz, hogy nem lehetne megoldani! Régen a chat program a 8 MB RAM-ban simán elfért. Most a skype alapból 50 megát zabál fel az 512-ből, és még ott a vírusírtó, az OP-rendszer, a Firefox, így alig marad hely. :(
Mi a fene foglal ennyi helyet, amikor alig egy tucatnyi partnerem van, és ebben a pillanatban egyik sem aktív.
Jó, tudom, most más programozási nyelvet használnak, de azért ez még nem jogosítana fel a pazarlásra!
A memóriafoglalás egyben áramfogyasztás is, így környezetszennyezés, ha csak apró mértékben is, de többmillióval felszorozva már nem is annyira apró.
Ugyan annyit. A fel nam használt memória is tárol biteket, csak ezek a fel nem használt területek nincsenek nyilvántartva, mivel egyik programod sem használja a memóriaterületet.
Am meg lehet csinálnu normálisan is a dolgokat, most a gnu/linux-om 310-et eszik, és megy rengeteg minden. Ha egyszerűbb grafikus felületet használok, le tudok menni 40-re :)
Meglepo modon, ha mondjuk a 512ddr1 es a 2gbddr3 memoriat hasonlitananak ossze, a 2gb jonne ki egyertelmuen energiatakarekosabbank.
Mert ezzel is jar a fejlodes, hogy mostmar nem eleg a teljesitmeny, hanem minnel kisebb energiaval kell megoldani. Mert mostmar az energia a draga.
Sziasztok.
A kérdezőnek célzom:
"Na ja, én már azon ie elgondolkodtam, hogy mennyi áramot fogyaszt egy teli 2G-s memória, és mennyit egy 512-es?
"
Figyu. hogy ha ennyire filléres vagy hogy pár W-ot is számolsz eleve ne is használd a gépet, vagy válts át linux-ra esetleg android OS-re. Az nem foglal annyi memóriát, sőt még a skype is jobban fut rajta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!