Skype-on meg tudja nézni a beszélgetőpartnerem az IP címemet?
gmail-en és skype-on is meg tudja nézni az ipdet
ezt qrvanehezen tudod elrejteni...szinte lehetetlen
Alapvetően kétféle módon müködhetnek ezek a rendszerek:
1. A szerver csak nyilvántartja a bejelentkezett felhasználók listáját, és frissiti a klienseket. Ekkor az szöveges üzenetek/kép/hang stb. közvetlenül a kliensek között kerül átvitelre, asszem az MSN pl. ilyen(Vagy régen ilyen volt). Ebben az esetben természetesen láthatod a partnered IP-jét.
2. A kliensek csak a szerverrel kommunikálnak, minden üzenet a szerveren megy keresztül, aki továbbitja a megfelelő kliens-nek. Ebben az esetben csak a szerver IP-jét látod, a partneredét nem. A gmail webes chat felülete pl. nagyon valószinü, hogy igy müködik, de szerintem a Facebook is.
A Skype valszeg az első csoportba tartozik, már csak amiatt is, hogy a rengeteg átvitt infó(kép, hang) máskülönben nagyon leterhelné a szervert. Persze az is lehet, hogy valami hibrid megoldás, tehát pl. a szöveges üzenetek a szerveren keresztül mennek, de a kép/hang viszont közvetlenül.
Mindenesetre egy netstat -a -o paranccsal könnyen ki lehet ezeket a dolgokat deriteni. Vagy WireShark, vagy valami más hálózatfigyelő programmal.
GMail-ban szerintem nem lehet megnézni. Legalábbis a webes felületbe épitett chat-en. Ott minden kommunikáció a szerveren keresztül megy át, tehát : te elküldöd a szervernek az üzenetet:
Nem kell bonyolítani a dolgot. A Skype kiírja Hívás tulajdonságai között.
Hogy chat alatt van-e ilyen lehetőség azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!