Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem képesek manapság...

Miért nem képesek manapság kis memóriafoglalású programokat írni? (pl. Skype)

Figyelt kérdés

Nem igaz, hogy nem lehetne megoldani! Régen a chat program a 8 MB RAM-ban simán elfért. Most a skype alapból 50 megát zabál fel az 512-ből, és még ott a vírusírtó, az OP-rendszer, a Firefox, így alig marad hely. :(

Mi a fene foglal ennyi helyet, amikor alig egy tucatnyi partnerem van, és ebben a pillanatban egyik sem aktív.

Jó, tudom, most más programozási nyelvet használnak, de azért ez még nem jogosítana fel a pazarlásra!

A memóriafoglalás egyben áramfogyasztás is, így környezetszennyezés, ha csak apró mértékben is, de többmillióval felszorozva már nem is annyira apró.

2010. szept. 3. 12:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Szerintem mondjuk a böngésző az foglalja csak a memóriát, nem baj ha kessel mindenfélét, mert gyorsítja a dolgot. Ez csak akkor gond, ha amúgy neked kevés memóriád van. De ha van 4G memóriám, akkor boldogan odaadok a böngészőnek 1-2G-t hogy használja egészséggel... amúgy meg a komoly programokat (például az említett Firefoxot) C-ben vagy C++-ban írják, ahol csak akkor van garbage collector, ha nagyon erőlködsz, és a túlzott memóriahasználat proli-pazarló munkára vagy memory leakre utal.

Kérdezőnek meg: fogalmam sincs, mit tárol ott, nem azt mondtam, hogy tudom. Csak azt, hogy nem foglal le memóriát csak azért, hogy aztán ne használja. VALAMI van ott. Valami, ami neked kényelmesebbé teszi a használatot, és észre sem veszed.

2010. szept. 9. 09:10
 12/26 A kérdező kommentje:

"VALAMI van ott. Valami, ami neked kényelmesebbé teszi a használatot, és észre sem veszed."

Ők döntik el, hogy mi a jó nekem! Hadd én döntsem el testreszabással a procim és a memóriám méretétől, meg az igényeitől függően!

2010. szept. 10. 17:34
 13/26 anonim ***** válasza:

Kerlek, a skype-nel pont tudom, mi van a memoriaban. Az a ropteben hangot tomorito, es kodolo algoritmus, ami miatt a kozelmultig teljesen feltorhetetlen, es lehalgathatatlan volt.

Lehet, hogy az neked pont nem kell, akkor hasznalhatsz tomorites kodolas nelkuli csevegoprogit is, peldaul a teamspeek-et.

Alternativa mindig van.

(amugy, ha utanaszamolsz, mennyi a kodolatlan "wav" hang helyigenye, rajosz, hogy az, hogy a skype 50mb-ban kezeli ropteben, ugy nem veszed eszre, programozasi bravur.

2010. szept. 10. 21:25
 14/26 A kérdező kommentje:
Kösz az infót! De ha a skype-ot passzív állapotban tartom akkor úgysem tudnak elérni! Miért nem csak akkor töltődik be a HDD-ről, ha bekapcsolom aktívba? Mellesleg a skype-ot 95%-ban csak írásbeli kommunikációra használom, így nem örülök, hogy a szerény 512 MB-otmat foglalja. :(
2010. szept. 10. 21:30
 15/26 anonim ***** válasza:
LEHET, hogy be lehet konfigolni, valami konfigfájl állítgatásával. Nézz utána. De GUIról az ilyesmiket azért nem lehet beállítani, mert baromi sok helyet foglalna, és az átlag user SOHA nem nyúl ilyesmihez. Ha sírsz az ilyesmikért, akkor vedd a fáradtságot, és nézz utána, hogy nem lehet-e valahogy mégiscsak beállítani.
2010. szept. 10. 21:51
 16/26 A kérdező kommentje:

"Ha sírsz az ilyesmikért, akkor vedd a fáradtságot, és nézz utána, hogy nem lehet-e valahogy mégiscsak beállítani."

Nem sírnék, csak Bill bátyó szerint elég a 640kB, de a valósában az 512 MB sem elég! És még pár hónapig várnom kell, hogy új gépet vegyek!

2010. szept. 11. 14:03
 17/26 anonim válasza:
Egyszerű. C#-ban gyorsabban meg lehet írni ugyanazt az alkalmazást, mint mondjuk C-ben. Csak 10x annyi erőforrás szükséges hozzá, de napjainkban az erőforrás ára olcsóbb, mint a program előállítása hatékonyabb változatban.
2010. szept. 13. 05:29
 18/26 anonim válasza:
De írhattam volna akár a Java-t is. Többszálű osztott rendszert programoztam C-ben.. Hát a java alatt meglett volna egy napok alatt, és nem egy több hetes projekt. De szükség volt a hatékonyságra, mert a szerver alkalmazást ha megtámadják 200-an, akkor jajj... A felhasználó gépén meg elmegy a kliens java-val is :D
2010. szept. 13. 05:32
 19/26 anonim ***** válasza:

Mondjuk, azt el kell fogadni, hogy a legujabb programokat ugy irjak hogy elmenjen a min: 1gb mostani szabvanyon.

Gaz, hogy a 1gb az mar beleposzint, dehat ezzel jar a fejlodes.

2010. szept. 13. 10:45
 20/26 A kérdező kommentje:

"Gaz, hogy a 1gb az mar beleposzint, dehat ezzel jar a fejlodes."

Na ja, én már azon ie elgondolkodtam, hogy mennyi áramot fogyaszt egy teli 2G-s memória, és mennyit egy 512-es?

2010. szept. 13. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!