Beágyazott rendszerek akkor melyik szakra kéne menni?
Figyelt kérdés
Beágyazott rendszerekkel szeretnék foglalkozni?
Hardverek programozása.
programtervezői vagy mérnöki info?
2021. okt. 24. 18:04
1/5 anonim válasza:
Egyik sem.
A legjobb lenne neked a mechatronikai képzés.
Az elképzelhető, hogy mérnökinfón találsz efféle szakirányt, bár inkább az a jellemző, hogy még a meglévőket is megszüntetik.
2/5 anonim válasza:
Egyértelműen mérnökinfo, de a villamosmérnök is járható út. Attól függ mennyire low level amit akarsz csinálni.
4/5 anonim válasza:
Villamosmérnök vagy mérnökinfó. A BME-n villanyon van külön beágyazott rendszerek szakirány, ami elég népszerű is. A proginfó is jó szak, de eléggé más irányba visz el. Persze ha hajlandó vagy hozzátanulni a hardveres ismereteket, akkor elhelyezkedhetsz ilyen területen proginfós diplomával is, de ha tudod előre, hogy ilyen területen szeretnél dolgozni, akkor a kettő fentebb említett szakkal jobban jársz. A mechatronikai mérnöki az egy all-rounder szak, az elektronika és az infó mellett tanítanak gépészetet is. Nem ismerem annyira a tantervüket, de nem lennék meglepődve ha a legtöbb egyetemen a gépész témák lennének túlsúlyban (a BME-n is a gépészkaron van a képzés). Szóval összességében elmaradásban leszel egy villamosmérnökhöz képest az elektronikában és az infóban is, de ha a gépészet is érdekel érdemes utánanézned. A villamosmérnöki és a mérnökinfó között pedig az alapján kéne döntened, hogy mennyire érdekel a hardver, de igazából mindkettővel jól jársz, ez tipikusan egy határterület.
5/5 anonim válasza:
Én ezt csinálom, villamosmérnökként végeztem, beágyazott rendszerek specializáción. Autóipari multinál vagyok. Kollegáim többsége is villamosmérnök végzettségű, de akad 1-2 mérnök-infós is. Proginfósból egyet tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!