Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet fájlból beolvasva...

Hogy lehet fájlból beolvasva mátrix elemein végigmenni úgy, hogy nem használok tömböt, vektort? C++

Figyelt kérdés

Én úgy kezdtem, hogy első sort beolvastam getline-nal, megszámoltam a szóközöket, majd a fájl újboli megnyitása után azt akarnám, hogy soronként szóköz+1 elemet olvasok be szóköz karakterig, majd átkonvertálom int-be. (Majd eldöntés tételt kell alkalmaznom). De valahogy nem sikerül. Gyanítom, hogy ott bukik el a dolog, hogy a beolvasandó számokat szóköz karakterik olvasom be getline-nal, viszont a sor utolsó eleménél ez elbukik.

Itt a kódom lényegi része:

string adat1;

befile.open(seged.c_str());

while(!befile.eof())

{

getline(befile,adat1,' ');

db++;

}

befile.close();

string file = "be.txt";

befile.open(file.c_str());

int i = 0;

int adat2;

while(!befile.eof())

{

while (i<db)

{

i++;

getline(befile,adat1,' ');

cout << adat1 << endl;

adat2 = atoi(adat1.c_str());

cout << adat2 << endl;

}

if (i>=db)

{

i = 0;

}

}

2021. okt. 20. 08:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10 aranyos vagy, hogy a személyeskedéssel próbálod hárítani a szakmai antitalentumságodat, de ettől még nem lesz igaz az amit írsz te paréj :(
2021. okt. 20. 21:50
 12/12 A kérdező kommentje:
Sikerült megcsinálnom. És egyikőtök tanácsa sem segített hozzá a megoldáshoz gyagyásak.
2021. okt. 21. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!