Hogy lehet fájlból beolvasva mátrix elemein végigmenni úgy, hogy nem használok tömböt, vektort? C++
Én úgy kezdtem, hogy első sort beolvastam getline-nal, megszámoltam a szóközöket, majd a fájl újboli megnyitása után azt akarnám, hogy soronként szóköz+1 elemet olvasok be szóköz karakterig, majd átkonvertálom int-be. (Majd eldöntés tételt kell alkalmaznom). De valahogy nem sikerül. Gyanítom, hogy ott bukik el a dolog, hogy a beolvasandó számokat szóköz karakterik olvasom be getline-nal, viszont a sor utolsó eleménél ez elbukik.
Itt a kódom lényegi része:
string adat1;
befile.open(seged.c_str());
while(!befile.eof())
{
getline(befile,adat1,' ');
db++;
}
befile.close();
string file = "be.txt";
befile.open(file.c_str());
int i = 0;
int adat2;
while(!befile.eof())
{
while (i<db)
{
i++;
getline(befile,adat1,' ');
cout << adat1 << endl;
adat2 = atoi(adat1.c_str());
cout << adat2 << endl;
}
if (i>=db)
{
i = 0;
}
}
Megint sok volt a matek. Imádom, hogy túlgondoltok mindent.
Matrix -> kétdimenziós tömb
Hogy megyünk végig egy kétdimenziós tömbön? Beágyazott for ciklussal.
Java esetében:
for (int row = 0; row < board.length; row++) {
for (int col = 0; col < board[row].length; col++) {
board[row][col] = row * col;
}
}
A hármas azért van lepontozva, mert egy buta seggluk. Ráadásul még veri is a mellét a hülyeségére.
Az a megoldás, hogy beolvasod stringbe.
Igaz, hogy a string adott esetben lehet egy char vektor, sőt, lényegében az is, de alap definíció szerint nem tömb.
Ne vergődj már, mert így is elég nevetséges vagy.
Ezen az ovodás dolgon vered a melledet meg a nyálad, ebből érzezhető, hogy amatőr vagy a rosszabbik fajtából, a tudásod nulla.
Egy 2D tömbön úgy iterálok végig [de nem csak én, hanem más is], ahogy a feladat megkivánja.
" Azt se tudod miről beszélsz, fogalmad sincs miket írsz :) Ha egy kétdimenziós tömböt kell bejárni, annak csak egy módja van:"
Na húzz a vérbe, ostoba dilettáns veréb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!